De BBQ-trends van deze zomer

De BBQ-trends van deze zomer

Bij een mooie zomeravond hoort natuurlijk een barbecue. Want wat is gezelliger dan met z’n allen in de tuin eten? Zo’n feestje kan niet lang genoeg duren, probeer daarom de maaltijd over de avond te spreiden.


De BBQ-trends van deze zomer

Bij een mooie zomeravond hoort natuurlijk een barbecue. Want wat is gezelliger dan met z’n allen in de tuin eten? Zo’n feestje kan niet lang genoeg duren, probeer daarom de maaltijd over de avond te spreiden. Kies in plaats van de gebruikelijke grote lappen vlees, voor een ruime variëteit van kleine, lichte hapjes… voor een soort BBQ-tapas dus, daar kan je lekker lang van genieten.

de bbq trends van deze zomerMaak van je barbecue een soort meergangen diner, maar dan relaxed in de tuin. Kies niet voor grote stukken vlees, maar voor kleine porties en lichte hapjes. Vlees hoort daar natuurlijk bij, maar denk ook eens alternatieven zoals vis, groenten, brood en zomerse salades om de maaltijd aan te kleden. Je zet ze in een handomdraai op tafel en het is nog lekker en gezond ook.

Verse groenten
Stevige groenten zoals paprika, courgette, wortel, ui en aubergine kan je makkelijk roosteren. Rijg verschillende groentestukjes aan een satéprikker en maak zo je eigen groentespies. Lekker en licht voor tussendoor.

Vis
Vis is lekker en gezond en ligt niet zo zwaar op de maag als vlees. Marineer eens stukjes kabeljauw, baars of zalm, verpak ze in aluminiumfolie, leg ze een paar minuutjes op de barbeque en genieten maar!
de bbq trends van deze zomer

Zomerse salade

Vul de maaltijd aan met zomerse salades waarvan iedereen zich naar hartelust kan van bedienen. Maak bijvoorbeeld een pastasalade, of kies voor een oosterse couscous salade. Die kan je makkelijk en snel bereiden.

Brood
Stokbrood en Turks brood smaken altijd goed bij een salade, vlees en vis of met een lekker sausje. Wist je dat je dat brood ook op de barbecue kunt roosteren? Leg het op de rand van je rooster, waar het minder heet is. Laat het een paar tellen liggen, draai het nog een keer om en geniet van een lekker warm broodje.

Speciaal voor de kleintjes
Hamburgers! Die gaan er altijd in bij de kids en ze kunnen ze nog makkelijk in de tuin opknabbelen ook. Je maakt ze in een handomdraai: bak hamburgers op de barbecue en rooster, wanneer het vlees bijna klaar is, gehalveerde broodjes langs de kruimzijde. Beleg de broodjes met de hamburgers, een blaadje sla, een schijfje tomaat en wat schijfjes augurk. Werk af met een sausje van mayonaise en ketchup en… smullen maar!

noeky

noeky

Ik heb mij een kleine gas bbq gekocht omdat we maar met 2 pers. zijn dus kunnen we lekker snel allerlei lekker hapjes maken inkleine porties met veel salades hier staan al een paar goede ideen . Nu nog vlug wat goed weer .

melden
  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dit. Is. 'm.
Dit. Is. 'm.

Dit. Is. 'm.

Wie Zin in meer-experte Evelien kent, weet dat ze niet snel overdrijft. Maar het recept dat ze voor haar verjaardagsfeestje uitprobeerde, is eenvoudigweg fenomenaal. En dus kunnen we het kort houden: dames & heren, dit is de lekkerste shoarma ooit!

Asperges met tomatensalade en gepocheerde eieren
Asperges met tomatensalade en gepocheerde eieren

Asperges met tomatensalade en gepocheerde eieren

Als voorgerecht of licht hoofdgerecht: met deze verfijnde tomaten-aspergesalade met gepocheerde eieren breng je de lente op tafel. Een geweldig gerec

Een streepje hier, een zalfje daar
Een streepje hier, een zalfje daar

Een streepje hier, een zalfje daar

Even was het leuk. Betoverend zelfs, zo’n kunstig bord vol zalfjes, streepjes en poedertjes. Dankjewel daarvoor, maar nu terug naar de essentie graag. De klassiekers dus. Zin in meer-experte Evelien schept de borden vol met vol-au-vent, stoofvlees, soep met balletjes en tomaat-mozzarella.