In de herfst vallen de blaadjes en verlies je vaak meer haar. Waarom dat is en wat je tegen haaruitval kan doen, verklappen we hier! Bekijk snel onze tips.

4 wondertips die helpen tegen haaruitval

De temperaturen dalen en de blaadjes dwarrelen van de bomen. Ja, de herfst is nu écht wel in het land. Is het jou ook al opgevallen dat je tijdens dit seizoen meer haar verliest? Zin in meer vertelt je hoe dat komt én wat je kan doen om haaruitval te voorkomen.


Minder zonlicht, minder sterk haar

In de herfst verliezen sommige mensen meer haar dan anders. Klinkt gek, maar toch is dit fenomeen perfect te verklaren. Heb je ooit al gehoord van melatonine? Wel, dit hormoon is verantwoordelijk voor onze haargroeicyclus. Het wordt actiever bij veel zonlicht. In de lente en zomer groeit je haar dus sneller en is het steviger.

Aan het begin van de herfst worden de dagen korter en zal dit hormoon gas terugnemen. Je haar wordt poreuzer, groeit minder en valt sneller uit. Sla niet in paniek wanneer je een volle borstel met haar in je handen hebt. Wél is het belangrijk om je haar tijdens de herfst en winter een extra boost te geven én de juiste producten te gebruiken.

Head&Shoulders

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Kortingbon geselecteerd
Maak selectie ongedaan
Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild

Bye bye haaruitval!

Een gezonde levensstijl is hét geheim van mooi haar. Zin in meer geeft je graag enkele tips om haaruitval tot een minimum te herleiden:

  • Eet gezond én gevarieerd: een evenwichtig voedingspatroon helpt je om haaruitval te stoppen. Kies voor ingrediënten met voldoende proteïnen en mineralen. Zet schaaldieren, vis, zuivelproducten en soja op het menu. Ook zink is erg belangrijk. Dat vind je in onder meer in oesters en kaas. We raden je aan om koffie, thee en alcohol te beperken. Deze stoffen werken de opname van zink tegen. Drink voldoende water en kies eventueel voor een supplement van vitamine B-complex of ijzer.
  • Gebruik de juiste producten: het belang van je haarproducten op de gezondheid van je haar is niet te onderschatten. Vraag raad aan je kapper over welk type haar je hebt en welk product daarbij past. Tegen de herfst raden we je aan om je haar steviger en veerkrachtiger te maken. Dat doe je met de Head&Shoulders shampoo Dik & Sterk.
  • Vermijd stress: stress is slecht voor je gezondheid, voor je hoofdhuid en haar. Probeer je daarom na een drukke dag te ontspannen. Yoga of ademhalingsoefeningen helpen je hierbij. Meditatie gaat stress tegen en herstelt de hormonale balans. Geef je hoofdhuid ook regelmatig een massage. Maak kleine cirkelende bewegingen langs de haargrens en ga verder naar beneden. Doet wonderen!
  • Ga op tijd naar bed: je hebt minimum vijf uur slaap per nacht nodig, liefst meer natuurlijk. ;) Wanneer je slaapt, krijgen je haren de tijd om weer aan te sterken. Da’s belangrijk, want tijdens de slaap vernieuwen de huid- en haarcellen zich. Wist je dat doffe haren zo maar even het gevolg kunnen zijn van slaapgebrek? Kruip straks dus maar op tijd in je bed.

Wat zijn jouw tips om haaruitval te vermijden?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Pascale

Pascale

gemeld

Een masker van cocosolie enkele uurtjes laten intrekken of tijdens de nacht.

  • melden

Ik heb er ook veel last van, in elk seizoen :( Ik probeer mijn haar inderdaad goed te verzorgen en ik neem supplementen erbij.

  • melden
Lucienne

Lucienne

gemeld

Ik heb geen tips maar nu wel.

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...