5 tips van Loredana Danese over de juiste haarverzorging

5 top tips van expert Loredana Danese

Haar expert Loredana Danese neemt je mee door de verschillende haarverzorging stappen voor helderder en gezonder haar.


Tip 1: overdrijf niet met gel
Gel gebruik je het best in kleine hoeveelheden. Knijp een beetje gel in je hand en smeer ‘m in je handen uit, zodat hij volledig verdeeld is in je handpalmen. Nadien breng je ‘m aan in je haar. Heb je niet genoeg gel, dan kun je nog wat bijnemen, maar neem beter niet te veel in een keer, anders moet je je haar terug wassen om het eruit te krijgen. Beetje per beetje is dus de boodschap!

Tip 2: hou haarspray op een afstand
Spray op een 30 cm van je haar af. Als je van dichterbij sprayt, gaat je haar plakken en krijg je geen mooi, glanzend resultaat. Spray je van te ver, dan valt er niet genoeg op je haar, gaat het product verloren en blijft je haar minder lang mooi in vorm. Als de haarlijn wat warrig is of er kortere haartjes uitspringen, breng dan wat spray aan op je vingers of een kam met fijne tanden en leg de haartjes op die manier netjes.

Tip 3: meer volume met mousse!
Mousse is een fantastisch product om volume en textuur aan je haar te geven en als je je stijl kiest, zou je de mousse moeten kiezen die het best werkt voor die stijl. Zorg dat je de mousse niet rechtstreeks op je haar aanbrengt omdat je dan snel op sommige plaatsen te veel gebruikt. Neem ongeveer de hoeveelheid ter grootte van een tennisbal in je hand. Breng de mousse aan met een brede kam en begin vanuit van je haarwortels. Verdeel dit mooi over je hele hoofd.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Tip 4: vaarwel, kroeshaar!
Kroeshaar wordt veroorzaakt door vocht en lichaamswarmte, dus als je van plan bent om de dansvloer onveilig te maken op een feestje, zorg dan dat je je haar van tevoren wast met een goede shampoo en conditioner zodat het zacht en glad blijft. Gebruik een of twee keer per week een extra conditionerbehandeling. Die kam je in je haar voor een gelijkmatige verdeling. Vergeet niet goed te spoelen zodat er geen product in je haar blijft. Zorg dat je altijd elastiekjes en speldjes in je tas hebt om je stijl snel aan te passen als je haar erg begint te kroezen als je buitenshuis bent.

Tip 5: onbeschadigd de winter door
Centrale verwarming en koud weer maken je haar snel droog. In dit seizoen moet je dus preventief te werk gaan zodat je haar niet beschadigd wordt. Gebruik een vochtinbrengende conditioner telkens als je je haar wast en ga niet naar buiten met nat haar. Als het koud genoeg is buiten kan je haar zelfs bevriezen en afbreken. Gebruik zo weinig mogelijk haardrogers en krultangen. Neem geen te hete douches, omdat ook het hete water je haar kan uitdrogen en beschadigen. Draag zo vaak mogelijk een sjaal, hoed of muts om je haar te beschermen tegen koude en wind.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...