6 Tips: blond, zo doe je het

6 Tips: blond, zo doe je het

Dat blond iets speciaals heeft wisten we al van onze favoriete blonde celebs. Ze komen zelfverzekerd en enthousiast over, zijn zo zonnig dat we hen er stiekem van verdenken meer plezier te maken! Niet altijd even leuk, voor ons dan.


Tuurlijk zijn er ook die sensuele brunettes die bewijzen dat bruin haar ook best wel hot kan zijn maar de meeste onder ons zijn nog steeds op zoek naar die ene perfecte schakering van blond. En het dom blondje cliché? Passé! Uit een studie van 2010 blijkt dat blondines méér verdienen dan brunettes of roodharigen.

Maar blond haar betekent soms ook veel onderhoud en leren hoe je het zelf thuis kan doen kan je dus heel wat geld doen uitsparen. Hier lees je alles om de blondine in jou gelukkig te maken.

Naar de kapper… of niet?
Tuurlijk kost het veel meer geld om naar de kapper te gaan maar sommige vrouwen zouden het zeker en vast best niet thuis proberen. Als je haar zwaar beschadigd of onlangs gekleurd is, zoals bijvoorbeeld pikzwart, dan is het hoogstwaarschijnlijk beter dat een professional je onder handen neemt.

Wees realistisch
Probeer nooit je haar drie tinten lichter te kleuren dan je huidige kleur. Met andere woorden, als je héél donker haar hebt dan is het blond van Gwen Stefanie geen optie. Op de verpakking staan er aan de zijkant ook kleurresultaten. Kies welke van die kleuren het best bij jou past, niet de kleur van het model op de verpakking.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Doe een test
Misschien overkomt het jou ook dat je soms een handleiding weggooit omdat het o zo duidelijk is? Totdat blijkt dat het toch niet zo simpel is? Bespaar je haar een ramp: volg de instructies en doe een test op een fijn lok haar alvorens je heel je haardos kleurt, zegt Amanda George van de Beverly Hills' Neil George Salon. Zo zie je hoe het uiteindelijke resultaat eruit zal zien en voorkom je misschien wel een catastrofe! (Tip: gebruik liefst haar van onderaan je nek of zo dat je het gemakkelijk kan verbergen als het resultaat je niet bevalt.)

Begin van achteren
Het haar rond je gezicht is meestal het fijnst en zal dus sneller reageren op de kleuring dan het haar vanachter op je hoofd waar je iets langer moet wachten om het juiste resultaat te bekomen. Gebruik een kam en clips om je haar te verdelen, werk haarlok per haarlok en eindig met de voorkant en dit liefst zonder dat het product in rechtstreeks contact met je hoofdhuid komt want dat zou wel eens voor irritaties kunnen zorgen.

Laat de kleuring lang genoeg intrekken
Dé klassieke beginnersfout. Je zou kunnen denken dat de kleuring te lang laten intrekken je misschien oranje haar geeft maar niets is minder waar. George weet ons te vertellen dat het juist door de kleuring er te vroeg af te spoelen is dat je die gevreesde oranje schijn krijgt omdat de kleuring niet helemaal is kunnen intrekken.

Onderhoud je kleur
Heb je ooit al gemerkt dat de conditioner die je samen met je doe-het-zelf kleuring kit krijgt de meest fantastische en hydraterende verzorging ooit is? Nadat je haar gekleurd is, heeft het extra aandacht en misschien zelfs wel een beetje liefde nodig! Dus gebruik zeker één à twee keer per zeek deze conditioneer samen met een shampoo voor gekleurd haar zodat je mooi blond bent en blijft.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina