Als je haar maar goed zit

Als je haar maar goed zit

Je wast je haar elke twee dagen met een verzorgende shampoo en brengt af en toe conditioner aan, maar daar is ook zowat alles mee gezegd. Vijf tips om meer uit je haar te halen.


Knipkunst
Een nieuw kapsel kan wonderen doen. Je stapt gestrest of moe het kapsalon binnen en een uur later reken je vrolijk af en stap je vol zelfvertrouwen buiten. Allemaal dankzij de exclusieve aandacht, de professionele behandeling, maar ook omdat je look veranderd is en je sterke punten benadrukt worden met een slim gekozen kapsel. Vraag advies aan een kapper die je vertrouwt.

Oppeppen met de juiste kleur
Jammer dat je haar van kleur verandert bij het ouder worden. De gemiddelde leeftijd waarop haar grijs wordt, is 34 jaar, maar er zijn ook sommigen die al rond hun twintigste grijze haren spotten. Bedank je genen maar als je nog geen grijze haren hebt rond je veertigste. Toch zul je ook merken dat je haar niet meer de levendige kleur heeft van vroeger. Een paar lichte lokjes rond je gezicht geven je snit meteen wat meer pit. Toon-op-toonkleuren zien er heel natuurlijk uit.

Evenwichtig eten
Ook je haar is wat je eet. Het zichtbare deel van het haar is het resultaat van een groeifase die tot drie jaar geleden plaatsvond in de hoofdhuid. De juiste voeding voor je haar is dus een langetermijnproject. Als je evenwichtig eet, krijg je de voedingsstoffen die je haar nodig heeft gelukkig sowieso al binnen. Keratine heeft je lichaam gemaakt van het vlees, de noten, bonen en zuivel die je eet en als je wat groene bladgroenten toevoegt, zit het ook snor met de B-vitamines. IJzer ten slotte helpt je haar glanzend en sterk te houden.

Handle with care
Je doet je haar een groot plezier als je het zo vaak mogelijk aan de lucht laat drogen. Een dagelijkse dosis hitte staat garant voor uitvallen, kroezen en gespleten punten. En toch willen we niet elke dag rondlopen met een hoofd als een ragebol. Het toverwoord is conditioner, aangevuld met een intensieve hydraterende behandeling om de paar dagen. Het haar wordt bedekt met een dunne laag glossy coating. Zorg dat er genoeg moisturizer op je haar blijft na het spoelen, maar ook weer niet te veel zodat het er vet uitziet.

Terug in de tijd
Een hoofd vol gekleurde piekjes of een heel strakke middenscheiding... allemaal goed en wel als je nog jong bent. Maar als volwassene kan niet alles meer. De beste regel is om op veilig te spelen met je kleur. Hevig gebleekt of gothic ravenzwart haar benadrukt net je huidoneffenheden. Kies dus voor zachte en natuurlijke tinten die je huid flatteren. Probeer je grijze haar niet met blonde highlights te verbergen, want dat maakt je net ouder. Een donkerdere kleur doet je er jonger uitzien. Het nadeel is

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Summerize... je haar

Summerize... je haar

Summerize... je haar

Laat de temperaturen maar flink de hoogte in gaan: van zonnen, zwemmen en terrasjes krijgen wij nooit genoeg. Denk er wel aan om je huid en haar te verwennen, want de zomer laat z’n sporen na.

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Hoe gebruik ik best een conditioner?

Hoe gebruik ik best een conditioner?

Hoe gebruik ik best een conditioner?

Wil je zacht en glanzend haar, dan is een conditioner na elke wasbeurt een must. Net als ons lichaam heeft ons haar immers nood aan vocht.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow