Antiverouderingstips voor mooi haar

Antiverouderingstips voor mooi haar

Op elke leeftijd kan je genieten van stralend en gezond haar. Met een aangepast dieet versterk je het ouder wordend haar van binnenuit en geef je het de verzorging waar het om vraagt. Lees snel verder.


Ga de veroudering te lijf
Met een evenwichtig dieet zorg je ervoor dat je hoofdhuid over belangrijke vitamines en voedingsmineralen beschikt – en dat is de perfecte basis voor mooi haar. Hier volgen enkele tips voor een ‘haarvriendelijk’ menu:

 • Broccoli, peulvruchten, bananen en gist zijn kostbare leveranciers van B vitamines: vitamine B, vooral B3, B5 en B6, stimuleert de talgklieren van de hoofdhuid, activeert de metabolische processen van de haarwortels en stimuleert de haargroei.
 • Een ijzertekort kan leiden tot haarverlies – eet dus zeker regelmatig rood vlees of lever. Vegetariërs kunnen ter vervanging witte bonen, peterselie, gierst, eierdooiers of cantharellen op het menu plaatsen. Vitamine C (bvb. in citrusvruchten, Spaanse pepers of kool) helpt het lichaam om de ijzer te absorberen.
 • In ons haar zit keratine dat is opgebouwd uit proteïnes. Een proteïnerijk dieet, bvb. met vis, sojabonen, vlees of eieren, versterkt het haar.
 • Granen, cacao, orgaanvlees, schelpdieren en gist bevatten veel koper, ideaal om de haarstructuur te verbeteren.
 • Vitamin A, bvb. in wortelen, abrikozen of lever, ondersteunt de textuur van huid en haar en stimuleert gezonde haargroei.
 • Biotin (Vitamin H) versterkt het haar en doet het glanzen. Gist, volkoren graanproducten, orgaanvlees of noten bevatten biotine.
 • Zink (bvb. in tarwe, eekhorentjesbrood, vlees of zemelen) ondersteunt de haargroei en beschermt de haarwortels.

5 tips om te zorgen voor ouder wordend haar

 • Masseer regelmatig je hoofdhuid: dit stimuleert de bloedtoevoer.
 • Gebruik een shampoo die cafeïne bevat. Dit zou je haar beter doen groeien en het sterker maken.
 • Meng een eitje met je shampoo – ideaal krachtvoer voor je haar!
 • Droog je je haar met de droger? Gebruik dan de lauwe of koude stand. Ouder wordend haar is vaak al droog uit zichzelf, en dan is te veel warmte uit den boze.
 • Voor meer glans en volume: was je haar en zorg ervoor dat het nog wat vochtig is. Wikkel dan twee of drie ronde borstels of grote krulspelden rond de haarlokken aan je haarscheiding.  

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow