Bescherm ook je haar tegen de zon

Bescherm ook je haar tegen de zon

Lekker zwemmen en zonnen. Je wordt er mooi bruin van en je wat zongebleekte lokken maken je summerlook helemaal af. Maar opgelet: de zon droogt je haar uit en als je geen voorzorgen neemt, lijkt je glanzende haardos straks eerder op stro.


Bescherm ook je haar tegen de zon

Smeer ook je haar in
Je haar heeft net als je huid bescherming tegen de invloed van zon, zee en hitte nodig. Breng vóór je naar het strand gaat een beschermend product met een spf-filter aan. Heb je geen speciaal haarproduct bij de hand, gebruik dan je zonnecrème. Alles is beter dan je haar onbeschermd aan de zon blootstellen. Voor extra bescherming kan je een hoedje dragen, ook in zee of op je luchtbed!

Vermijd zeewater
Je haar wordt het best niet aan zeewater blootgesteld. Maak dus een hoge knot en hou het droog. Als je een echte waterrat bent, is er maar één oplossing: direct douchen na elke duik in zee. Spoel je haar grondig uit tot alle zout- en zandkorreltjes verdwenen zijn. bescherm ook je haar tegen de zon

Voorzichtig kammen
Nat haar is poreus. Neem daarom geen fijne kam of borstel mee naar het strand, maar gebruik een houten kam met brede tanden om je haar weer in model te brengen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Elke dag wassen met weinig shampoo
Hoe goed je ook gedoucht hebt op het strand, eenmaal thuis was je je haar het best met een milde en vooral vochtinbrengende shampoo. Ook hier is het weer van belang dat je een product van goede kwaliteit kiest. Gebruik maar weinig shampoo en leng die aan met water vóór je hem op je haar aanbrengt. Verwen je haar na het wassen met een goede, vochtinbrengende conditioner. Controleer goed of de producten die je gebruikt geen alcohol bevatten. Pas ook op met 'shining products'. vaak zijn deze producten meer gericht op het resultaat dan op de gezondheid van je haar. Je haar gaat ook meer glanzen wanneer je het na het wassen naspoelt met koud water.

Gun je haar wat rust
Gebruik je meestal een haardroger? Maak van de zomer gebruik om je haar even rust te gunnen. Laat het, als het maar even kan, aan de lucht drogen. Krullend haar kan je in toom houden met een verzorgend serum (liever geen gel, zeker niet als deze alcohol bevat). Voor mooi golvend haar laat je je haar in vlechten opdrogen.

Nazorg thuis
Verzorg je haar tenminste één keer per week met een voedend masker. Olijfolie alleen al doet wonderen! Breng de olie met een watje op je haar aan, wikkel er een handdoek om en laat de olie de hele nacht intrekken.

Wacht met kleuren
Ook al is de verleiding misschien groot, toch is het beter om je haar niet te kleuren of permanenten vóór je op vakantie gaat. De combinatie van chemische behandelingen, zon en zee is nefast voor de gezondheid van je haar.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina