Coupe conditioner

Coupe conditioner

Elke keer als je van de kapper komt, ziet je haar er stralend glanzend en gezond uit. Het geheim om die glans te behouden zit ‘m in de beste conditioners én de juiste manier om die te gebruiken.


Conditioners verzachten je haar, verminderen statische elektriciteit, beschermen tegen uv-schade en doen je er in één klap stukken beter uitzien. Het lijkt tovenarij, maar het gaat om één essentiële haarkwaliteit: vocht.

Welke conditioner je moet gebruiken, hangt af van veel factoren. Het gebruik van warmterollers en steiltangen, chemische ontkrulproducten, maar ook de lengte en dikte van je haar. Volumeconditioners bevatten ingrediënten die je haar doen opspringen, meestal met pompelmoes of een andere citrusvrucht. In verzachtende conditioners zit meestal meer olie of lanoline die je haar een beschermlaagje geven.

Fijn haar
Fijn haar wordt gekenmerkt door minder haren in de hoofdhuid. Het zijn ook dunnere haren. Dat uit zich vaak in slappe lusteloze lokken. Dit type haar wordt snel zwaar door het gebruik van haarproducten en verandert dan in een vette warboel. Als je conditioner aanbrengt, doe dat dan alleen op de punten. Daar heb je er het meest nood aan. Vermijd de hoofdhuid want zo kun je poriën verstoppen. Kies lichte conditioners en gebruik ze met mate. Voor extreem fijn haar zijn er haarvriendelijke conditioning sprays.

Dik haar
Dik haar kan een eigen leven gaan leiden en helemaal in de war geraken. Het heeft dan ook nood aan een heleboel conditioningingrediënten. Een masker kan helpen een substantiële hoeveelheid vocht in te brengen. Net als leave-in haarconditioners die hun werk doen tijdens je slaap.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Krullend haar
Krullen lijken erg op dik haar, ze hebben veel conditioner nodig. Krulhaar wordt snel droog en broos. Een conditioner na elke wasbeurt is dus nodig. Om krullen glad te strijken als ze kroezen kun je een conditioner erin wrijven en voorzichtig uitspoelen. Net als bij dik haar gebruik je beter een haarconditioner masker als je vindt dat je haar vaak uitgedroogd lijkt. Breng het masker aan en doe er plastic over, een douchekapje bijvoorbeeld. Blaas dan met de haardroger van op een veilige afstand op je hoofd om het vocht en de eiwitten in de haarschubben te sluiten.

Gekleurd haar
Als je je haar kleurt met chemische producten of highlights aanbrengt, verwijder je de buitenste lipidenlaag van het haar die het vocht er net in houdt. Basic conditioners zijn alleen geschikt voor haar dat dat laagje nog heeft. Daarom werkt gekleurd haar niet met de meeste conditioners. Kijk uit naar een conditioner voor gekleurd haar. De specifieke bestanddelen daarvan helpen de conditioner in te werken aan de oppervlakte van lipidenloos haar.

Snel in conditie
Hoe je conditioner gebruikt, blijft hetzelfde voor alle haartypes. Breng een laag product aan op je handen. Kam het met je vingers door je haar, begin in het midden van de lengtes en werk naar de punten toe. Die stukken van je haar hebben het meest last van beschadiging en droogte. Als je de conditioner wegspoelt, geraakt de juiste hoeveelheid product ook op je hoofdhuid.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina