Dagelijkse rituelen voor de hoofdhuid

Dagelijkse rituelen voor de hoofdhuid

Dit is meer dan alleen je haar wassen. Het is een holistische routine waarmee je kunt ontspannen terwijl je hoofdhuid wordt gestimuleerd door een hoofdmassage. De hoofdhuid wordt bovendien gevoed met zinkverbindingen om roos te bestrijden.


Er zijn technieken voor een droge hoofdhuid, voor een jeukende hoofdhuid en voor een gevoelige hoofdhuid. Elke techniek is verkwikkend en geeft je nieuwe kracht.
Het is altijd van belang dat de douche niet te warm staat; je huid mag niet roze worden onder de douche. Door een te warme douche kunnen roos en andere symptomen verergeren. Nat haar breekt sneller; wrijf je haar dus niet te ruw droog.
Ben je er klaar voor?

  • Rituelen tegen een droge hoofdhuid
    Masseer head & shoulders zachtjes in je haar en hoofdhuid gedurende twee minuten. Maak cirkelbewegingen met je vingertoppen. Concentreer je op het midden van de haargrens op je voorhoofd, het punt iets boven de slaap. Dit zijn de gebieden waardoor je sneller kunt ontspannen. Vergeet niet het heerlijke parfum van de shampoo in te ademen als een soort aromatherapie!
  • Rituelen tegen een jeukende hoofdhuid
    Masseer head & shoulders zachtjes in je haar. Begin achter je oren en masseer richting de bovenzijde van je hoofd; masseer daarna vanaf de haargrens op je voorhoofd naar de achterzijde van je hoofd. Ontspan je spieren. Dit is niet alleen rustgevend, maar verbetert ook de circulatie van zuurstof naar de hoofdhuid en hersenen. Strijk ten slotte een paar keer over je hoofdhuid, van voren naar achteren. Dit is een stimulerende oefening waardoor de hoofdhuid ontspant.
  • Rituelen tegen een gevoelige hoofdhuid
    Beweeg je vingertoppen met lichte druk van je haargrens naar de bovenzijde van je hoofd. Knijp hierbij licht en kort in de hoofdhuid en masseer zachtjes en ritmisch. Concentreer je op de kruin en slapen; dit zijn drukpunten die de hoofdhuid stimuleren. Vermoeidheid in nek en schouders kan worden verminderd door het achterhoofdsbeen stevig te masseren. Dit is het gebied achteraan het hoofd. Je kunt het achterhoofdsbeen vinden door met je vingertoppen van boven de oren naar de achterzijde van uw hoofd te gaan. Het achterhoofdsbeen bevindt zich waar je vingers elkaar ontmoeten.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

amatthij

amatthij

gemeld

ga ik zeker eens proberen,heb last van jeukende hoofdhuid.

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Hoe zit het met jouw kennis over roos?

Hoe zit het met jouw kennis over roos?

Hoe zit het met jouw kennis over roos?

Roos... Niet het meest hippe gespreksonderwerp, en dat terwijl minstens 1 op de 2 mensen er op een bepaald moment in zijn leven mee te maken heeft. Ook jou kan het dus overkomen. De belangrijkste vragen beantwoord...

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Trek de aandacht met prachtig haar, op jouw manier!

Trek de aandacht met prachtig haar, op jouw manier!

Trek de aandacht met prachtig haar, op jouw manier!

Elke dag probeer je er op je best uit te zien. Met je favoriete kleur lipstick, je kenmerkende parfum en je vertrouwde paar hoge – of lage – hakken. Je hele look staat of valt met je haar. Wat als je nu roos hebt, of een gevoelige jeukende hoofdhuid? Al te vaak werd gedacht dat je dan moest kiezen tussen een gezonde hoofdhuid en stralend haar. Maar dat hoeft niet meer...