De helaasheid der nektapijten

De helaasheid der nektapijten

ZIN IN MEER-experte Hilde barstte in lachen uit toen ze bevriend regisseur Felix van Groeningen spotte met zijn nektapijtje. Wat blijkt nu een paar seizoenen later? Tinseltown goes crazy voor dit marginale kapsel! Wie een beetje hip en trendy wil zijn, zal deze winter dus een harige, maar warme nek hebben...


Een tapijtje hoort op de grond en niet in je nek, lees ik op Facebook. Al denken sommigen daar anders over. Yma wil wel zo’n nektapijt of mullet. Ook gelezen op Facebook. Een gewaagde keuze voor een negenjarig meisje.

Ik kwam dit populaire jarentachtigkapsel (hoewel het in bepaalde milieus nooit werd uitgeroeid) voor het eerst opnieuw tegen in mijn vriendenkring, meer bepaald op de filmset van De Helaasheid der Dingen. Regisseur Felix van Groeningen toonde zich solidair met zijn hoofdpersonage en had zich aldus dezelfde haartooi aangemeten. Hilariteit alom! Wisten wij veel dat enkele seizoenen later deze marginaal bestempelde nektapijtjes zouden overwaaien uit Tinseltown?

Hollywoodsterren bepalen nu eenmaal beauty-, haar- en modetrends. De mohawk mullet, gespot op het trendy hoofd van Angelina Jolie’s geadopteerde zoon Maddox en Gwen Stefani’s zoontje Kingston, heeft ondertussen een resem fans. Acteurs doen het, atleten doen het, hiphoppers doen het en zelfs high fashion designers lijken te zwichten voor deze look. Vriendin D. moest er onlangs, tegen wil maar met professionele dank, ook aan geloven toen ze gecast werd voor de Balenciaga-show zomer 2011. Ze ging onder de trendy schaar om vervolgens, voor een iets commerciëlere job, toch weer extentions ingevlochten te krijgen zodat haar extreme kapsel wat toegankelijker werd...

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Tot zover de populariteit van haar hippe manen. Nektapijten mogen dan wel aan een opmars bezig zijn, het valt af te wachten of ze ooit hoge pieken zullen scoren.

Hilde

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina