Do the froufrou

Do the froufrou

Een pony kan een hoog voorhoofd camoufleren, je mooiste gezichtstrekken benadrukken of gewoon je huidige haarsnit opfrissen. Hier zijn vier dingen om even over na te denken voor je een hippe pony laat knippen.


1. Je gezicht
Pas je pony aan de vorm van je gezicht aan.

Rond = probeer een zachte, oneven pony. Een lange pony maakt je gezicht slanker, een korte pony in piekjes benadrukt je jukbeenderen.

Vierkant = vraag voor een pony in laagjes tot net op je ogen, met afgeronde hoekjes. Geen dikke korte pony, want je hoofd lijkt er nog vierkanter door.

Hartvormig = ga voor zijdelings en zacht om je ogen te accentueren en je kin te verkleinen.

Ovaal = kies een pony die recht over je wenkbrauwen valt (of net erboven) om de illusie van breedte te creëren. Je gezicht lijkt daardoor ook minder lang.

TIP: met een ronde pony is gezond uitziend haar een must. Een lichte shampoo en conditioner geven je lokken schwung zonder er te zwaar uit te zien.

2. Je uiterlijk
Een pony trekt de aandacht naar je gezichtstrekken, vooral je ogen. Als je van jezelf vindt dat je mooie kijkers hebt, opteer dan voor een lange, zijwaartse pony die je achter je oor kunt stoppen. Een pony kan je voorhoofd ook in balans brengen. Bij een kort voorhoofd doet een zijdelingse pony van ver over het midden van je hoofd je ogen beter uitkomen. Als je een lang voorhoofd hebt, is een lange pony die achter je natuurlijke haarlijn start het best.

TIP: een pony moet strak en glad zijn, zeker niet springerig. Een gladstrijkende en verzachtende crème helpt kroeshaar onder controle houden en zorgt voor een satijngladde zachte finish.

3. Je haar
Als je golvend haar hebt, kun je een zachte zijdelingse pony in laagjes nemen, terwijl met recht haar een lange, dikke en botte pony ideaal is. Sorry, krullenmeisjes: een volledige pony is geen optie voor jullie (wil je echt elke ochtend met de stijltang aan de slag?) Probeer in plaats daarvan een lange piekjespony die je opzij kunt dragen of achter een oor kunt stoppen.

TIP: als je natuurlijke krullen hebt en toch een pony wilt, probeer dan een straktrekkend product. Het verzacht je haar en helpt je krullen losser te maken en te verzachten. Daarna kun je het zo strak mogelijk proberen te stylen.

4. Je tijdsschema
Een pony kan je look helemaal veranderen, maar zorg dat je het kunt bijhouden — een volle of wimperlange snit dient geregeld bijgeknipt te worden. Voor wie niet zo nauw kijkt: een minder strakke pony is makkelijk te stylen en geeft je meteen een heel andere look.

TIP: welke stijl je ook kiest, een anti-kroesspray houdt je pony lang mooi én glanzend.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
De beste snit voor je gezichtsvorm

De beste snit voor je gezichtsvorm

De beste snit voor je gezichtsvorm

Ook al eens geprobeerd het kapsel van een vriendin te kopiëren? Met een fotootje van Rachel naar de kapper getrokken? En was het resultaat toch niet helemaal wat je voor ogen had? De vorm van je gezicht bepaalt welk kapsel je staat. Of niet...

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Loredana: retro-look

Loredana: retro-look

Loredana: retro-look

Loredana Danese, hairstylist van StyleUnited, geeft zichzelf een 100% retro-look. Het enige wat ze daarvoor nodig heeft, is een steiltang, een borstel en wat haarlak. Eenvoudig, speels en vooral erg geslaagd!

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...