Een gezonde hoofdhuid

Een gezonde hoofdhuid

Wist je dat de huid het grootste orgaan van het lichaam is en dat de huid zich voortdurend vernieuwt?


De huid bestaat uit vier lagen. In de basislaag worden nieuwe cellen gemaakt. Deze worden over een periode van 25-30 dagen door de vier lagen verplaatst. Wanneer ze het oppervlak hebben bereikt, worden de cellen afgescheiden.

Dit houdt nooit op: elke dag scheidt een mens duizenden microscopisch kleine huidschilfers af. In een jaar tijd scheidt een mens in totaal maar liefst vier kilo huidcellen af!

De hoofdhuid is echter een andere soort huid. De hoofdhuid produceert de meeste zichtbare haren – tussen de 100.000 en 150.000. Als je alle haren van een kapsel op schouderlengte achter elkaar zou leggen, zou de streng maar liefst 30 kilometer lang zijn!

Deze warme en beschermde omgeving die uit losse huidcellen en haar bestaat, vormt een ideale plek voor micro-organismen. En hierin verschilt de hoofdhuid van de gewone huid: de hoofdhuid heeft voor deze organismen een natuurlijk afweermechanisme dat talg wordt genoemd. Talg is een vetachtige substantie.

Head&Shoulders

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Kortingbon geselecteerd
Maak selectie ongedaan
Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild

Er is echter één organisme, malassezia, dat zich voedt met talg. Als dit organisme aanwezig is, verloopt de afscheiding van huidcellen nog sneller. In extreme gevallen kan de hele cyclus zelfs maar zeven dagen duren. Als dit gebeurt, vormen de huidcellen samen grotere schilfers die roos worden genoemd.

De hoofdhuid kan normaal gesproken goed voor zichzelf zorgen maar heeft soms wat hulp nodig. En bij regelmatig gebruik van head & shoulders krijgt je hoofdhuid deze hulp.

Head & shoulders werkt meteen in op de hoofdhuid. Terwijl de gepatenteerde HydraZinc-formule je hoofdhuid verzorgt en deze helpt weer gezond te maken, wordt ook je haar tot in de puntjes verzorgd.

Na verloop van tijd nemen de symptomen van roos af en heb je minder last van schilfers en een strakke, jeukende hoofdhuid. Bij regelmatig gebruik worden toekomstige uitbraken van roos bovendien tegengegaan.
Ook als je nog nooit last hebt gehad van roos, zorgt head & shoulders ervoor dat dat ook niet zal gebeuren.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

neyske

neyske

gemeld

geen schilfertjes meet na 1 wasbeurt

  • melden

super goed product!

  • melden
RietjeRdv6

RietjeRdv6

gemeld

zijdezacht voor hoofdhuid en weg zijn de schilfertjes. en bovendien welreukend.

  • melden
catleen

catleen

gemeld

1 van de betere producten???? Zeker weten

  • melden
nietala

nietala

gemeld

niet agressief voor het hoofd en haar, maar wel voor de schilfertjes. super!

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...