Haaruitval stoppen in de herfst: enkele tips

Haaruitval stoppen in de herfst: enkele tips

We hebben er allemaal wel eens van gehoord... haaruitval in de herfst. Kunnen we er wat tegen doen? Absoluut! Ontdek het in dit artikel.


Om gezond haar te hebben en haaruitval te stoppen is het belangrijk om voldoende te slapen, op vaste tijdstippen gezond te eten en de bloedsomloop in de hoofdhuid te stimuleren zodat alle voedingsstoffen door het haar worden opgenomen. Heb jij een gezonde levensstijl? Ontdek het in dit artikel met behulp van enkele concrete punten.

Te veel stress, te weinig beweging

Onvoldoende beweging betekent dat de bloedstroom in het lichaam niet optimaal is, en dus ook de bloedsomloop in de hoofdhuid niet goed verloopt. Het is daarom belangrijk om een uurtje per dag vrij te maken voor activiteiten zoals wandelen, zwemmen of fietsen. Beweging is ook goed om stress te verlichten, omdat stress zorgt voor een vernauwing van bloedvaten en dus ook de bloedsomloop bemoeilijkt. Stellen we ons verder de vraag wat te doen tegen haaruitval, zijn zowel yoga als ademhalingsoefeningen sterk aanbevolen omdat we hier sterk kunnen ontspannen. Meditatie gaat stress tegen en herstelt de hormonale balans. Ook wanneer we weinig tijd hebben is het van belang om met familie of vrienden te praten over de zorgen die we hebben. Onze gevoelens neerschrijven helpt eveneens, zolang de stress zich niet opkropt en bijgevolg haaruitval veroorzaakt.

Haaruitval bestrijden: belangrijke voedingstoffen

Willen we trachten haaruitval te stoppen is het belangrijk een evenwichtig dieet te hebben met proteïnen en mineralen. Keratine is de naam van de belangrijkste proteïne voor het haar. Ook is zink belangrijk voor de goede opname van keratine, alsook vitamine B en C die de effectiviteit van zink helpen verbeteren. Schaaldieren, vis, zuivelproducten en sojaproducten zijn een uitstekende bron van vitamines en proteïnen. Haaruitval kan je ook bestrijden door kaas en oesters te eten omdat ook deze de opname van zink bevorderen. Koffie, thee en alcohol gaan deze opname juist tegen!

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Haaruitval stoppen door een goede nachtrust

’s Nachts goed slapen is belangrijk om haaruitval te vermijden, omdat het groeihormoon van ons haar vooral tijdens de slaap vrijkomt en ook de stofwisseling versnelt. Minstens 5 uur slapen is dus de boodschap. Ook is het niet aanbevolen om nog met elektronische apparaten in de weer te zijn voordat je gaat slapen omdat deze net de hersenen prikkelen terwijl we het tegengestelde nastreven. Laat dus de computer, smartphone of andere elektronische apparaten een tweetal uurtjes voordat je onder de wol kruipt achterwege, en neem liever een boek ter ontspanning. Ook enkele rekoefeningen voor je in bed stapt zijn goed om de nachtrust te bevorderen. Probeer daarnaast om de kamertemperatuur rond 18 graden te houden met een vochtigheidsgraad tussen 50 en 60 procent.

Een frisse geur in de slaapkamer helpt ook enorm veel in ons ontspanningsproces. Geniet dus van een heerlijke geur, en samen met onze tips hopelijk ook van een goede nachtrust om haaruitval te stoppen.

Heb jij te maken gehad met haaruitval? Wat waren jouw oplossingen?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Stalleke41

Stalleke41

gemeld

Heb ik ook lang gehad, ben dan een ijzerkuur gaan volgen, in combinatie met shampoo anti-haaruitval van Head& Shoulders EN lotion anti-haartuitval Head& Shoulders. Die lotion heeft het hem gedaan, op 2 weken tijd, wonderbaarlijk terug normaal. Heb er fel mee ingezeten. Mijn staart was amper nog een staartJE... Proberen die LOTION!

  • melden
Scampi66

Scampi66

gemeld

Momenteel heb ik enorm veel last van haaruitval. Echt waar, mijn hoofdkussen ligt er vol van en ook de grond van mij slaapkamer is een pluizenbol. Ik weet dat ik teveel stress heb, maar om dit zomaar van je af te zetten is geen evidentie, voor mij althans niet...

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...

Luchtverfrisser

Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser)

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser) product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Je ogen opmaken
Je ogen opmaken
8

Je ogen opmaken

You have already participated to this slideshow