Het jaar van prachtig haar!

Het jaar van prachtig haar!

Kleine aanpassingen aan je haarritueel kunnen een groot verschil maken. Je hebt geen mega makeover nodig om het nieuwe jaar in te gaan met een geweldig gevoel – leg je haar goed en leer hoe het te verzorgen... hier geeft Pantene-ambassadrice Marie Robinson je wat tips om je op weg te helpen.


Probeer een nieuwe tint

Als je iets lichter, donkerder of met wat minder grijs wilt proberen, zorg er dan voor dat je een kleur kiest die binnen de twee tot drie tinten van je natuurlijke kleur valt, zodat hij nog steeds bij je huid past.

Marie adviseert:

  • Een haarverzorgingsgamma zoals Pantene Pro-V Colour Intensieve Kleur Bescherming, is vast en zeker een goede manier om de structuur van je haar mooi te houden, want we weten allemaal dat kleuring de buitenste beschermlaag van het haar kan beschadigen.
  • Het is niet goed om je haar te vaak te wassen.
  • Verzadig je haar met bijvoorbeeld Pantene Pro-V Kleur Beschermende Spray voor je haar met chloor in aanraking komt (zwembad enz.).

Probeer een nieuwe stijl

Volume – opgestoken of in losse golvende lokken – is zo passé. Steek je je haar altijd op, probeer het dan te stylen met een slag voor een casual, maar vol en golvend effect. Of probeer een gevlochten detail en volg de vlechtentrend.

Marie adviseert:

  • Gebruik geen stijltoestellen die te warm zijn, pas de temperatuur aan aan jouw haartextuur, zodat je je haar niet verbrandt.

Slimme tip

Marie zegt: "Conditioner, conditioner, conditioner! Haarkleuring kan de buitenste beschermlaag van het haar beschadigen, dus is het altijd goed om het te verzadigen met een leave-in conditioner."

Geef het door – haartips van experten

Wist je dat je je haar het best wast met water dat niet warmer is dan 37°C? Nuttige insider tips van stylist Danilo.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Dit is het echte verhaal. Hoe walgelijk het ook klinkt, je lichaam scheidt vetten en cellulaire afval af op je huid en haar. Geen wonder dat we shampoo gebruiken? Sebum (de vetten en cellulaire afval) heeft wel de belangrijke functie om je haar en huid te hydrateren en waterdicht te maken. Zonder sebum kan je huid uitdrogen en vroegtijdig vervellen waardoor nieuwe cellen de elementen moeten trotseren. Spijtig genoeg resulteert de opstapeling van sebum in een vettige hoofdhuid en kapsel. En in onze westerse cultuur is dat niet meteen een optie. Tenzij je een week niet onder de mensen komt, moet je sebum onder controle houden.

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
witte was

witte was

Geschreven door murpke een lid van Zin in meer,05 november 2015

Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015