Hij houdt van haar

Hij houdt van haar

Mannen en hun kalende kruin: je kunt er veel over vertellen. Waarom vinden ze het zo erg? Wat vinden wij vrouwen ervan? En wat kan je eraan doen?


Hij houdt van haar

Haarverlies en beginnende kaalheid. Hij zal het misschien niet toegeven, maar hij vindt dat érg! Cijfers bewijzen het: een enquête leerde onlangs dat 40% van de mannen liever vrijgezel zou zijn dan kaal. En 20% wordt zelfs gekwetst door grapjes over kaalheid.

Heren, niet camoufleren!
Waarom vinden mannen dat nu zo erg? Omdat ze het belangrijk vinden om er energiek en dynamisch uit te zien. En eerlijk: kaalheid maakt veel mannen ouder. Het goede nieuws is dan weer (dat kan je hem meteen even melden) dat volgens onderzoek de meeste vrouwen kale mannen niet persé onaantrekkelijk vinden. Wél knappen vrouwen af op mannen die hun minimale bezit proberen te camoufleren. Liever een natuurlijke look dan een paar op de hoofdhuid geplakte haren. 88% van de vrouwen heeft dan liever een volledig kale man.

Kapsel kiezen
Heren: een kale kruin camoufleren door er lange lokken overheen te kammen, werkt dus niet. Hoe langer dat haar, hoe meer het de kale plek accentueert. Kort haar is dan een beter idee. Inhammen kan je soms wél verdoezelen, als je haar voor de rest nog sterk en vol is. De kapper kan dan de lokken vooraan iets langer laten, zodat ze over de inhammen vallen. De androgyne look is ook een optie: kort opzij en achteraan, met vooraan een lange pony.

Goed verzorgd = half gewonnen
Allereerst: de meeste haargroeimiddeltjes werken niet of amper. Wat wél helpt? Een goede verzorging. Die zal de haaruitval niet stoppen, maar zorgt er wel voor dat het haar zo lang mogelijk in goede conditie blijft en mooi op de hoofdhuid blijft liggen. De hoofdhuid bevat naast haarfollikels ook talgklieren, zweetklieren en zenuwuiteinden. Om die allemaal in balans te houden, is een goede shampoo noodzakelijk. Want wie last heeft van haaruitval, heeft vaak ook last van jeuk, schilfertjes en irritatie. Die dingen die kan je aanpakken met een milde, kalmerende shampoo die je goed uitspoelt, zodat alle zeepresten verwijderd zijn. Door de shampoo goed in de wortels te masseren, stimuleer je bovendien de bloedcirculatie, waardoor de haarfollikels meer voedingsstoffen krijgen. Tenslotte zijn de haarschubben bij goed verzorgd haar gesloten, zodat de haren minder vocht verliezen, beter bestand zijn tegen agressies van buitenaf én minder snel breken.

Shampoo tegen haarverlies
Head & shoulders biedt een reeks shampoos die tegemoetkomen aan verschillende behoeften, stijlen en haartypes Zo is er een shampoo voor meer volume, een die het haar zachter maakt, eentje voor meer glans… Helemaal nieuw is een head & shoulders-shampoo die haarverlies tegengaat door de oorzaken aan te pakken op twee fronten. Enerzijds verzorgt die de haren, zodat ze minder snel afbreken, en anderzijds maakt hij komaf met een droge hoofdhuid en schilfertjes.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Hoe zit het met jouw kennis over roos?

Hoe zit het met jouw kennis over roos?

Hoe zit het met jouw kennis over roos?

Roos... Niet het meest hippe gespreksonderwerp, en dat terwijl minstens 1 op de 2 mensen er op een bepaald moment in zijn leven mee te maken heeft. Ook jou kan het dus overkomen. De belangrijkste vragen beantwoord...

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Trek de aandacht met prachtig haar, op jouw manier!

Trek de aandacht met prachtig haar, op jouw manier!

Trek de aandacht met prachtig haar, op jouw manier!

Elke dag probeer je er op je best uit te zien. Met je favoriete kleur lipstick, je kenmerkende parfum en je vertrouwde paar hoge – of lage – hakken. Je hele look staat of valt met je haar. Wat als je nu roos hebt, of een gevoelige jeukende hoofdhuid? Al te vaak werd gedacht dat je dan moest kiezen tussen een gezonde hoofdhuid en stralend haar. Maar dat hoeft niet meer...