Hoe weet je dat je haar ouder wordt?

Hoe weet je dat je haar ouder wordt?

We willen er graag op ieder moment stralend blijven uitzien, en jong blijven wordt alsmaar belangrijker – zelfs voor ons haar. Maar waarom wordt ons haar eigenlijk ouder en hoe kan je dit zien? Een woordje uitleg.


Oorzaken en tekenen van haarveroudering
Mooi, zichtbaar gezond haar, dat er vitaal en glanzend uitziet – welke vrouw zegt hier nee tegen? Toch moeten zowel vrouwen als mannen Moeder Natuur een handje helpen als ze de kaap van veertig zijn gepasseerd, omdat hun haar geleidelijk aan veroudert. En dat uit zich op de volgende manieren:

  • Grijze haren wijzen duidelijk op ouder wordend haar. Je krijgt grijs haar omdat je lichaam minder kleurdragende pigmenten produceert die je haar zijn natuurlijke kleur geven. 
  • Er gebeurt ook flink wat met de hoofdhuid: het lichaam maakt minder collageen aan. Hierdoor gaan er minder bloed en voedingsmiddelen naar de haarwortels.
  • Bovendien vertragen de talgklieren van de hoofdhuid hun productie, waardoor de bevochtiging minder efficiënt verloopt. De hoofdhuid wordt gevoeliger en droger: sommige shampoos zorgen voor ongemakken of een jeukende hoofdhuid, zelfs indien ze voordien niet voor problemen zorgden.
  • Vanaf veertig jaar eisen hormonale veranderingen in het lichaam ook hun tol van het haar: naarmate het oestrogeenniveau vermindert, wordt het haar fijner en verliest het volume en flexibiliteit.
  • Het haar kan droog worden, splitsen of in het ergste geval breken. Ouder wordend haar kan er ook broos en dof uitzien. Om deze redenen is het erg belangrijk om shampoos en haarverzorgingsproducten te gebruiken die inspelen op de specifieke behoeften van ouder wordend haar. De nieuwe Expert Collection van Pantene Pro-V biedt uitkomst.

Jammer genoeg kan je je haar niet verhinderen om ouder te worden, net zoals we onze eigen klok niet kunnen stilzetten. Maar wat je wél kan doen, is Moeder Natuur een handje helpen door de juiste producten te gebruiken. Zo zal je kunnen genieten van zijdezacht en vitaal haar, ook in de bloei van je leven. Ontdek nu onze antiverouderingstips voor mooi haar.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow