Hoe zit het met jouw kennis over roos?

Hoe zit het met jouw kennis over roos?

Roos... Niet het meest hippe gespreksonderwerp, en dat terwijl minstens 1 op de 2 mensen er op een bepaald moment in zijn leven mee te maken heeft. Ook jou kan het dus overkomen. De belangrijkste vragen beantwoord...


Misschien probeerde je al een antiroosshampoo of een andere manier om roos aan te pakken, zonder het verhoopte resultaat. Hoe meer je over roos weet, hoe beter je de kwaal kunt aanpakken.

Wat is roos?
Het begint allemaal met een geïrriteerde hoofdhuid. Ze wordt droog, rood en jeukt. Die irritatie versnelt ook de vernieuwing van huidcellen, en zorgt ervoor dat onvolwassen cellen samenklitten op het oppervlak van de hoofdhuid. Dat samenklitten is verantwoordelijk voor de zichtbare schilfers roos.

Waarom heb ik roos?
Roos doet zich voor bij een combinatie van de volgende drie elementen: een microbe die malassezia globosa heet en die op de hoofdhuid van iedereen te vinden is, oliën in de hoofdhuid en gevoeligheid van de huid.

Waarom net nu?
Die vraag is moeilijker te beantwoorden. De meeste mensen krijgen tijdens hun puberteit voor het eerst roos, als de hormonen in het lichaam drastisch veranderen en de productie van oliën in de hoofdhuid sterk stijgt. Anderen merken voor het eerst roos op als ze bijzonder gestrest zijn, of bij de wisseling van de seizoenen. Helaas kan de gevoeligheid van je huid na verloop van tijd ook veranderen, waardoor ze geïrriteerd kan raken door stoffen die ervoor nooit een probleem veroorzaakten.

Is roos besmettelijk?
Roos is zeker niet besmettelijk. Als je toch roos krijgt, dan is dat een reactie van je huid op irriterende stoffen die zich op je hoofdhuid gevormd hebben.

Moet ik roos echt behandelen? Wat als ik mijn haar regelmatig met een gewone shampoo was om van de oliën in de hoofdhuid af te komen?
Helaas is roos geen kwestie van de oliën in de hoofdhuid, maar is het wat dermatologen een terugkerende aandoening noemen. Je moet het dus regelmatig behandelen of de symptomen komen zeer waarschijnlijk weer terug. Gelukkig is het behandelen van roos*, en het voorkomen van roos in de toekomst, nooit eenvoudiger geweest dankzij regelmatig gebruik van de bewezen head&shoulders-formule, ZPT en MycroZinc.

Is antiroosshampoo slecht voor mijn haar?
Antiroosshampoo is niet slecht voor je haar. Meer nog, onderzoek heeft aangetoond dat roos slecht is voor je haar. Dus als je je hoofdhuid niet regelmatig of zelfs af en toe helpt bij de strijd tegen roos, dan kan je haar hieronder lijden. Haar dat groeit vanuit een hoofdhuid die geïrriteerd wordt door roos heeft meer schade aan de oppervlakte en een zwakkere proteïnestructuur. Meer krabben vanwege roos kan daarnaast de schade aan de buitenkant van het haar vergroten en het doffer maken.

Wat is de beste behandeling?
1. Gebruik een antiroosshampoo met klinisch bewezen werking: head&shoulders, de nummer 1 shampoo wereldwijd**, houdt je tot 100% roosvrij*, dankzij het bewezen antiroosingrediënt, ZPT.

2. Was je haar regelmatig met een shampoo van head&shoulders. De irriterende stoffen die roos veroorzaken zullen verdwijnen en niet meer terugkomen.

3. Kies een conditioner die je haar en je hoofdhuid verzorgt: normale conditioners zijn goed voor het haar, maar kunnen de antiroosingrediënten van de hoofdhuid wegspoelen, waardoor je bescherming in gevaar komt. De unieke head&shoulders 2in1-verzorgingen zorgen voor het haar én de hoofdhuid.

Kort samengevat: een gezonde hoofdhuid betekent gezond haar, en gezond haar ziet er prachtig uit. Als je dus last hebt van roos en irritatie van de hoofdhuid, één goede raad: doe er iets aan!

*Zichtbare roos bij regelmatig gebruik, bij 126 personen is 100% van de zichtbare roos verwijderd (klinische studie bij 280 personen)
** Volgens een P&G-berekening van juli 2013 tot juni 2014

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Trek de aandacht met prachtig haar, op jouw manier!

Trek de aandacht met prachtig haar, op jouw manier!

Trek de aandacht met prachtig haar, op jouw manier!

Elke dag probeer je er op je best uit te zien. Met je favoriete kleur lipstick, je kenmerkende parfum en je vertrouwde paar hoge – of lage – hakken. Je hele look staat of valt met je haar. Wat als je nu roos hebt, of een gevoelige jeukende hoofdhuid? Al te vaak werd gedacht dat je dan moest kiezen tussen een gezonde hoofdhuid en stralend haar. Maar dat hoeft niet meer...

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Gezonde wrap

Gezonde wrap

Gezonde wrap

Nooit genoeg tijd om ‘s morgens een gezonde lunch te bereiden? Plan klaar-om-mee-te-nemen lunches die je in een flits maakt en zowel overheerlijk sma...

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow