Je haar beu? Kleine ingreepjes helpen!

Je haar beu? Kleine ingreepjes helpen!

Hoe komt dat toch? Gisteren was je nog blij met je haar en vandaag lijkt het nergens meer op. Naar de kapper dan maar? Maar eigenlijk wilde je het laten groeien, want lang haar wordt de hit deze zomer… onze trucs zijn goed voor je looks en je geduld!


Je haar beu? Kleine ingreepjes helpen!

je haar beuReageer niet impulsief
Zet niet meteen de schaar in je haar, maar verwen het met een nieuwe shampoo of haarmaskertje. En koop een stijl- of krultang als je die nog niet hebt. Mooie krullen, meer volume of een glad glanzend kapsel… het lukt je in een oogwenk en maakt het wachten op je gedroomde zomerkapsel een stuk makkelijker.

Verleg de aandacht
Het klinkt misschien raar, maar vaak ben je gewoon niet tevreden met je uiterlijk in het algemeen en dat projecteer je dan op je kapsel. Een nieuw make-up, een nieuwe kleur lippenstift of een nieuw truitje helpen om de aandacht van je haar af te leiden… en voorkomen dat je meteen drastisch de schaar in je haar laat zetten.

je haar beuStap-voor-stap
Drastische veranderingen zijn zelden een goed idee. Van lang naar kort, van blond naar donker en omgekeerd zijn grote veranderingen waar je vaak spijt van krijgt (vooral van lang naar kort!). Kies dus liever voor een stap-voor-stap aanpak. Begin met een kleine verandering zoals een ander kleurtje of nieuwe lokken, leg er krullen of style het juist strak. In overleg met je kapper kan je het ook een klein beetje laten bijknippen, om zo geleidelijk naar je nieuw kapsel toe te werken.

Bang voor de tang?
Er werd lang beweerd dat haardrogers en krul- en stijltangen slecht zijn voor je haar. Ze zouden het droog, broos en dof maken, je kleuring in no time om zeep helpen… Fabeltjes! Het nieuwe gamma Braun Satin Hair Colour ‘haarwenners’ helpt je in geen tijd en in alle zachtheid aan een prachtige nieuw hairlook. Misschien als valentijncadeau-ideetje influisteren? Piep al eens op de Braun site, dan kies je precies wat je wilt!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

janedoe18

janedoe18

gemeld

werd lang beweerd dat haardrogers en krul- en stijltangen slecht zijn voor je haar. Ze zouden het droog, broos en dof maken, je kleuring in no time om zeep helpen… Fabeltjes! Het nieuwe gamma Braun Satin Hair Colour ‘haarwenners’ helpt je in geen tijd en in alle zachtheid aan een prachtige nieuw hairlook. Misschien als valentijncadeau-ideetje influisteren? Piep al eens op de Braun site, dan kies je precies wat je wilt!

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Deze haarkleur stààt je!

Deze haarkleur stààt je!

Deze haarkleur stààt je!

Bij een nieuw kapsel denk je vaak aan de snit, maar minstens even belangrijk is de kleur. Je haarkleur is een van de meest opvallende aspecten van je look, én ze accentueert je belangrijkste troeven.

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Dit is het echte verhaal. Hoe walgelijk het ook klinkt, je lichaam scheidt vetten en cellulaire afval af op je huid en haar. Geen wonder dat we shampoo gebruiken? Sebum (de vetten en cellulaire afval) heeft wel de belangrijke functie om je haar en huid te hydrateren en waterdicht te maken. Zonder sebum kan je huid uitdrogen en vroegtijdig vervellen waardoor nieuwe cellen de elementen moeten trotseren. Spijtig genoeg resulteert de opstapeling van sebum in een vettige hoofdhuid en kapsel. En in onze westerse cultuur is dat niet meteen een optie. Tenzij je een week niet onder de mensen komt, moet je sebum onder controle houden.