Je haar kleuren: bezin eer je begint

Je haar kleuren: bezin eer je begint

Miljoenen vrouwen kleuren hun haar. Geen wonder, want een mooie haarkleur kan wonderen doen voor je uitstraling. Lees snel de tips in Zin in Meer.


Je haarkleur veranderen is net zo belangrijk als kiezen voor een nieuw kapsel. Daarom ga je beter niet over één nacht ijs wanneer je een ander kleurtje op je lokken wilt.

Beken kleur

Als je je haar zelf kleurt, kies je best een kleur die je natuurlijke haarkleur benadert. Bedenk daarbij dat een donkerder haarkleur de gezichtuitdrukking harder maakt. Anderzijds reflecteren donkere kleuren meer licht en doen ze het haar dikker lijken.

Van zwart naar platinablond ?

Wil je de kleur van je haar drastisch veranderen, ga dan langs bij een professionele kapper. Dat geldt ook wanneer je al veel grijs haar hebt. Houd er rekening mee dat als je je haar een totaal andere kleur geeft, je ook je make-up en kleding moet aanpassen.

Highlights in je haar

Highlights laat je best aanbrengen door een kapper. Wil je toch thuis aan de slag, ga dan niet experimenteren met citroensap maar koop een aangepast product. Je doet er ook goed aan om assistentie te vragen van een vriendin. Zelf loop je immers het risico dat je plekken overslaat. En let op : bij kort haar veroorzaken highlights snel een luipaard- of zebra-effect.

Oeps, verkeerde kleur

Niet tevereden over je nieuwe kleur ? Dan kan je best raad vragen aan de kapper. Probeer vooral niet om het probleem eventjes snel op te lossen met een ander kleuringsproduct. Kleur op kleur kan je haar immers overbelasten.

Gekleurd haar verzorgen

Kleuren is per definitie niet goed voor je haar. Gekleurd haar wordt immers poreuzer en droger. Je kunt de schade beperken door een aangepaste shampoo en conditioner voor gekleurd haar te gebruiken. Breng wekelijks een masker aan om het haar te voeden en om de kleur en de glans langer mooi te houden. Bij blootstelling aan hevig zonlicht en aan zee- en chloorwater moet je je haar met speciale producten beschermen.

Niet voor wimpers en wenkbrauwen

Een product om je haar te kleuren is niet geschikt voor je wimpers en wenkbrauwen. Je kunt er immers je ogen mee beschadigen. Wil je je wenkbrauwen en wimpers kleuren, ga dan langs bij een schoonheidsspecialiste of koop speciale wenkbrauw- en wimperverf.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Deze haarkleur stààt je!

Deze haarkleur stààt je!

Deze haarkleur stààt je!

Bij een nieuw kapsel denk je vaak aan de snit, maar minstens even belangrijk is de kleur. Je haarkleur is een van de meest opvallende aspecten van je look, én ze accentueert je belangrijkste troeven.

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Dit is het echte verhaal. Hoe walgelijk het ook klinkt, je lichaam scheidt vetten en cellulaire afval af op je huid en haar. Geen wonder dat we shampoo gebruiken? Sebum (de vetten en cellulaire afval) heeft wel de belangrijke functie om je haar en huid te hydrateren en waterdicht te maken. Zonder sebum kan je huid uitdrogen en vroegtijdig vervellen waardoor nieuwe cellen de elementen moeten trotseren. Spijtig genoeg resulteert de opstapeling van sebum in een vettige hoofdhuid en kapsel. En in onze westerse cultuur is dat niet meteen een optie. Tenzij je een week niet onder de mensen komt, moet je sebum onder controle houden.