Je haar kleuren. In je badkamer of bij de kapper?

Je haar kleuren. In je badkamer of bij de kapper?

Zin een nieuwe look? Dan kan je kiezen voor ‘thuiswerk’ of de ervaring van een professional. We zetten de voor- en nadelen even voor je op een rijtje.


Je haar kleuren. In je badkamer of bij de kapper?

Ik wil mijn haar wat verhelderen. Kleur ik het dan best een tint lichter?
NEE. Voor een gegarandeerd natuurlijke look, kies je beter voor lichte lokken of een balayage. Als je dat zelf doet, kam dan het product zachtjes door enkele haarlokken. Zo vermijd je dat er verf in de haarwortels gaat klitten.

Ik ben een brunette maar ik droom van blond haar. Kan ik dat zelf aanpakken?
NEE. Zeker als je blond of rood haar voor ogen hebt, moet je het lot niet tarten, want dat zijn twee delicate tinten om te bereiken en te houden. Alleen de knowhow van een professional helpt je zonder ongelukken aan een nieuwe look.

Kan ik mijn bruin haar wat oplichten met blonde lokken?je haar kleuren in je badkmaer op bij de kapper
NEE. Tracht de juiste kleurencombinaties te maken. Bruin haar licht op met roodbruine, zand- en ambertinten. Rood haar kan je combineren met koper- of goudblonde lokken en blond haar leeft op met lokjes in honing-, caramel- en regenboogtinten.

Lokjes zonder ‘helmeffect’. Lukt dat thuis?
JA. Begin je haren van bij de wortels aan je scheidingslijn te kleuren en trek vervolgens met een kam zachtjes enkele lokken. Of gebruik een speciale kit om lokjes te kleuren.

Mag je een kleuring combineren met een permanent of stijltangbeurt?
NEE. Begin met je permanent en wacht 10 dagen alvorens te kleuren. Vertrouw beide behandeling aan je kapper toe, dan wordt je haar tot in de puntjes verzorgd.

Heb ik voor mijn lang haar twee doosjes verf nodig?
JA. Als je lange haar tot onder je schouders valt of erg dik is, dan zal één doosje niet volstaan.

Mag ik tinten mengen om mijn eigen kleurtje te creëren?
NEE. Hang zeker niet de scheikundige uit, want de kleuringen bevatten pigmenten die onverenigbaar zijn.
je haar kleuren in je badkmaer op bij de kapper
Als ik tussen twee tinten twijfel, ga ik dan best voor de lichtste?
JA. Ga stap voor stap tewerk en kijk hoe je haar reageert. Als je teleurgesteld bent, is je haar weer donkerder maken altijd makkelijker dan het weer verlichten.

Moet ik een test doen vóór mijn eerste kleuring?
JA. Het is absoluut nodig dat je eerst een allergietest doet. Strijk een toefje van het product op bijvoorbeeld de binnenkant van je arm en wacht 24 uur.

Is extra verzorging nodig na een kleuring?
JA. Het is erg belangrijk dat je ook het verzorgingsproduct gebruikt dat bij je kleuring zit. Het zorgt ervoor dat de kleur goed fixeert en voorkomt schilfertjes. Je hoeft dat product trouwens niet in één keer op te gebruiken. Meestal heb je genoeg voor twee verzorgingsbeurten. Breng daarna elke week een haarmaskertje aan.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Campanula

Campanula

gemeld

Ik doe het al jaren bij mezelf thuis, ook bij mijn moeder. Véél goedkoper dan in een kapsalon !

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Deze haarkleur stààt je!

Deze haarkleur stààt je!

Deze haarkleur stààt je!

Bij een nieuw kapsel denk je vaak aan de snit, maar minstens even belangrijk is de kleur. Je haarkleur is een van de meest opvallende aspecten van je look, én ze accentueert je belangrijkste troeven.

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Dit is het echte verhaal. Hoe walgelijk het ook klinkt, je lichaam scheidt vetten en cellulaire afval af op je huid en haar. Geen wonder dat we shampoo gebruiken? Sebum (de vetten en cellulaire afval) heeft wel de belangrijke functie om je haar en huid te hydrateren en waterdicht te maken. Zonder sebum kan je huid uitdrogen en vroegtijdig vervellen waardoor nieuwe cellen de elementen moeten trotseren. Spijtig genoeg resulteert de opstapeling van sebum in een vettige hoofdhuid en kapsel. En in onze westerse cultuur is dat niet meteen een optie. Tenzij je een week niet onder de mensen komt, moet je sebum onder controle houden.