Kies je ideale bruidskapsel

Kies je ideale bruidskapsel

Je bruiloft is de belangrijkste dag van je leven en je bruidskapsel is op die dag één van de grootste blikvangers. Reden genoeg dus om niets aan het toeval over te laten. Een goede voorbereiding is het halve werk.


Kies je bruidskapsel met zorg

Heb je je jurk uitgekozen, fotografeer die dan reeds in de winkel, bij voorkeur terwijl je de jurk zelf aanhebt. Als je de foto meeneemt naar je kapper, kan die je bruidskapsel aanpassen aan de stijl van je jurk. Breng ook de haaraccessoires mee die je wilt gebruiken, zelfs als het verse bloemen zijn. In het ideale geval laat je ook je proefmake-up bij de kapper aanbrengen. Zo zie je je gezicht meteen in vol ornaat en kom je op de grote dag niet voor onaangename verrassingen te staan.

Haal inspiratie uit bruidsmagazines

Om ideeën voor bruidskapsels op te doen, kun je eens grasduinen door bruidsmagazines. Selecteer enkele bruidskapsels, laat ze op voorhand door je kapper creëren en maak er meteen ook een foto van. Thuis kun je dan op je gemak kijken welk bruidskapsel je het meest bevalt. Op je trouwdag neem je je favoriete foto mee naar de kapper zodat die precies weet hoe het moet.

Gezond haar is een must voor een mooi bruidskapsel

Een mooi en glanzend bruidskapsel krijg je niet van vandaag op morgen. Je kunt best al enkele maanden op voorhand beginnen met je haar extra te verzorgen. Verwen je haar wekelijks met een masker en geef je hoofdhuid regelmatig een massage. Vermijd het onnodig gebruik van stylingapparaten en warmtetoepassingen. Eet zo gezond mogelijk en neem eventueel voedingssupplementen in die een gezonde haargroei stimuleren.

Geen roos in je bruidskapsel

Roos in je bruidskapsel is uiteraard uit den boze. Heb je last van roos, begin dan op tijd met de behandeling ervan. Gebruik antiroosshampoo en conditioner die aangepast zijn aan je haartype.

Bruidskapsel in een nieuw kleurtje

Als je je haar voor de gelegenheid in een andere kleur wilt verven, probeer dat dan een tweetal weken voor de bruiloft uit. Zo krijg je zelf de tijd om aan de kleur te wennen en is er op je huwelijksdag geen uitgroei. En als je niet tevreden bent over de kleur, is er nog tijd genoeg om alles te herstellen.

Je bruidskapsel moet bij je passen

Of je nu kort, halflang of lang haar hebt, een sluik kapsel, weelderige krullen of een knot, het voornaamste is dat je bruidskapsel prettig en comfortabel aanvoelt en past bij je persoonlijkheid.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Deze haarkleur stààt je!

Deze haarkleur stààt je!

Deze haarkleur stààt je!

Bij een nieuw kapsel denk je vaak aan de snit, maar minstens even belangrijk is de kleur. Je haarkleur is een van de meest opvallende aspecten van je look, én ze accentueert je belangrijkste troeven.

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Dit is het echte verhaal. Hoe walgelijk het ook klinkt, je lichaam scheidt vetten en cellulaire afval af op je huid en haar. Geen wonder dat we shampoo gebruiken? Sebum (de vetten en cellulaire afval) heeft wel de belangrijke functie om je haar en huid te hydrateren en waterdicht te maken. Zonder sebum kan je huid uitdrogen en vroegtijdig vervellen waardoor nieuwe cellen de elementen moeten trotseren. Spijtig genoeg resulteert de opstapeling van sebum in een vettige hoofdhuid en kapsel. En in onze westerse cultuur is dat niet meteen een optie. Tenzij je een week niet onder de mensen komt, moet je sebum onder controle houden.