Kruiden peppen je haar op!

Kruiden peppen je haar op!

Kruiden zorgen niet alleen voor op en top gezond haar, maar hebben ook een prikkelend aroma dat tot de verbeelding spreekt.


Kruiden zorgen niet alleen voor op en top gezond haar, maar hebben ook een prikkelend aroma dat tot de verbeelding spreekt. Kamille, tijm, rozemarijn en goudsbloem hebben elk zo hun weldadige invloed op je haar...

Lang, weelderig, gezond glanzend haar stond in alle culturen in de geschiedenis in hoog aanzien. En dat doet het nu nog! Wij kunnen nu kiezen uit een ruim aanbod shampoos, conditioners en haarkleurmiddelen maar die keuze hadden onze grootmoeders niet. Zij beschikten wel over hun kruidenkennis om haarproblemen te voorkomen en een gezonde haargroei te bevorderen. Vele van hun middeltjes worden vandaag nog gebruikt en kregen ook een toepassing in onze shampoos!

Bruin haar? Goudsbloem!

Die felgele of oranje goudsbloemen ken je natuurlijk wel. De Calendula, zoals de goudsbloem officieel heet, heeft helende en ontstekingsremmende eigenschappen en wordt daarom al eeuwen in de kruidengeneeskunde gebruikt. Het is dan ook een van de beste kruiden voor de lokale behandeling van huidproblemen, dus ook voor hoofdhuidproblemen. En een kruidenolie met goudsbloemetjes, wist men vroeger, geeft bruin haar meer gloed en maakt het glad en glanzend.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Blondine? Kamille!

Ook de blondjes van toen waren nog zo dom niet! Zij wisten dat een haarspoeling met kamillethee hun haar lichter maakte en het een prachtige gouden glans gaf. Dat doet kamille vandaag nog. En dit geneeskrachtige kruid stimuleert ook een gezonde haargroei.

Roos? Tijm en rozemarijn!

Het gedistilleerde vocht van rozemarijnbloemetjes is in Europa sinds mensenheugenis een geliefd schoonheidsmiddel bij allerlei hoofdhuidproblemen. Bovendien zou het ook helpen tegen vet haar. Een mengeling van tijm- en rozemarijnolie die 20 minuten vóór het wassen ingemasseerd wordt, is dan weer een remedie tegen roos of haaruitval. En een spoeling met een aftreksel van rozemarijnblaadjes maakt donker haar glanzend en iets donkerder.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador