Kruiden peppen je haar op!

Kruiden peppen je haar op!

Kruiden zorgen niet alleen voor op en top gezond haar, maar hebben ook een prikkelend aroma dat tot de verbeelding spreekt.


Kruiden zorgen niet alleen voor op en top gezond haar, maar hebben ook een prikkelend aroma dat tot de verbeelding spreekt. Kamille, tijm, rozemarijn en goudsbloem hebben elk zo hun weldadige invloed op je haar...

Lang, weelderig, gezond glanzend haar stond in alle culturen in de geschiedenis in hoog aanzien. En dat doet het nu nog! Wij kunnen nu kiezen uit een ruim aanbod shampoos, conditioners en haarkleurmiddelen maar die keuze hadden onze grootmoeders niet. Zij beschikten wel over hun kruidenkennis om haarproblemen te voorkomen en een gezonde haargroei te bevorderen. Vele van hun middeltjes worden vandaag nog gebruikt en kregen ook een toepassing in onze shampoos!

Bruin haar? Goudsbloem!

Die felgele of oranje goudsbloemen ken je natuurlijk wel. De Calendula, zoals de goudsbloem officieel heet, heeft helende en ontstekingsremmende eigenschappen en wordt daarom al eeuwen in de kruidengeneeskunde gebruikt. Het is dan ook een van de beste kruiden voor de lokale behandeling van huidproblemen, dus ook voor hoofdhuidproblemen. En een kruidenolie met goudsbloemetjes, wist men vroeger, geeft bruin haar meer gloed en maakt het glad en glanzend.

Blondine? Kamille!

Ook de blondjes van toen waren nog zo dom niet! Zij wisten dat een haarspoeling met kamillethee hun haar lichter maakte en het een prachtige gouden glans gaf. Dat doet kamille vandaag nog. En dit geneeskrachtige kruid stimuleert ook een gezonde haargroei.

Roos? Tijm en rozemarijn!

Het gedistilleerde vocht van rozemarijnbloemetjes is in Europa sinds mensenheugenis een geliefd schoonheidsmiddel bij allerlei hoofdhuidproblemen. Bovendien zou het ook helpen tegen vet haar. Een mengeling van tijm- en rozemarijnolie die 20 minuten vóór het wassen ingemasseerd wordt, is dan weer een remedie tegen roos of haaruitval. En een spoeling met een aftreksel van rozemarijnblaadjes maakt donker haar glanzend en iets donkerder.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Deze haarkleur stààt je!

Deze haarkleur stààt je!

Deze haarkleur stààt je!

Bij een nieuw kapsel denk je vaak aan de snit, maar minstens even belangrijk is de kleur. Je haarkleur is een van de meest opvallende aspecten van je look, én ze accentueert je belangrijkste troeven.

Pita's met rauwkost naar keuze

Pita's met rauwkost naar keuze

Pita's met rauwkost naar keuze

Wat is er leuker dan zélf je maaltijd samenstellen: vul en smul van je pitabroodje met reepjes vlees, verse groenten en een lepel knoflooksaus.

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Dit is het echte verhaal. Hoe walgelijk het ook klinkt, je lichaam scheidt vetten en cellulaire afval af op je huid en haar. Geen wonder dat we shampoo gebruiken? Sebum (de vetten en cellulaire afval) heeft wel de belangrijke functie om je haar en huid te hydrateren en waterdicht te maken. Zonder sebum kan je huid uitdrogen en vroegtijdig vervellen waardoor nieuwe cellen de elementen moeten trotseren. Spijtig genoeg resulteert de opstapeling van sebum in een vettige hoofdhuid en kapsel. En in onze westerse cultuur is dat niet meteen een optie. Tenzij je een week niet onder de mensen komt, moet je sebum onder controle houden.