Lentespecial – Het geheim van gezond haar!

Lentespecial – Het geheim van gezond haar!

De koude, de plotse temperatuurverschillen, de vochtigheid en de regen ... De winter doet ons haar allesbehalve goed! Nu de lente er is, kunnen we het weer tiptop in vorm brengen. Met deze nuttige tips krijgt je haar weer glans en vitaliteit.


1. Weg met het futloze haar van in de winter
Een goed middel hiertegen is een goede massage van de hoofdhuid zodat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de haarvezels weer zuurstof krijgen.

Hoe pak je dit aan?

  • Op nat haar: Masseer de hoofdhuid zachtjes met de vingertoppen terwijl je je haar inzeept met shampoo en lichtjes druk uitoefent op je slaap, je wenkbrauwlijn en rond je oren.
  • Op droog haar: Plaats de handen op het hoofd, de ene hand op de andere, en oefen een stevige druk uit terwijl je omhoog glijdt alsof je de hoofdhuid wil vastnemen. Doe dit tweemaal per week. Ga van de achterkant van de nek naar de hoofdkruin toe en doe dit 1 à 2 minuten lang. Als je wat tijd hebt en je wilt een beter effect, plaats dan eerst een hete, natte handdoek op je hoofd om de bloedvaten te verwijden. Giet wat water op een handdoek, wring uit en plaats het 30 seconden in de microgolfoven.

2. Stimuleer de haargroei
Net als in de herfst verliezen we ook in de lente veel meer haar dan gewoonlijk en daar is helaas niets tegen te doen. Dat is nu eenmaal de natuur en dit gebeurt telkens bij het begin van elk seizoen! Maar geen paniek, want je kan de haargroei een flinke boost geven waardoor het even dik en vol zal zijn als ervoor!

Hoe pak je dit aan?
Pas je eetgewoonten aan om je haarlokken te voeden:

  • Zink en magnesium verhogen de keratine. Bv. Vis, schaal- en schelpdieren, linzen, volkoren brood, cacao en amandelen.
  • IJzer verhoogt de zuurstof naar de haarwortels. Bv. Peterselie, bloedworst, kalfslever en spinazie.
  • Proteïne versterkt het haar. Bv. Tong, tonijn, kaas, gekookte ham, kip, rund en eigeel.
  • Vitamine B stimuleert de haargroei. Bv. Champignons en granen.
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Voor nog betere resultaten kan je ook voedingssupplementen gebruiken die het haarverlies tegengaan of een Aminexil-kuur starten. Dit zijn ampullen die je na het wassen aanbrengt op je haar om het sterker te maken.

Dit kan misschien raar klinken, maar ook rum zorgt voor steviger haar. Voeg twee soeplepels rum toe aan je haarmasker en je zal zien dat je haar sterker wordt.

3. Zorg ook voor de nodige haarbescherming
Hierdoor verzwakt het niet. Je haar zal je immens dankbaar zijn!

Hoe pak je dit aan?

  • Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar was je haar op dezelfde tijdstippen. Je haar elke dag wassen stimuleert de talgklieren en maakt het sneller vettig.
  • De oplossing? Was je haar maximum drie keer per week, wissel bijvoorbeeld af met een spoeling in warm water of gebruik droogshampoo voor wie een natuurlijke, versgewassen look wil.
  • Gebruik een borstel met haar van wilde zwijnen. Dit is minder schadelijk voor het haar en het lijkt het meeste op keratine. Om het haar te ontwarren gaat er niets boven een grove haarkam die de haarvezels niet zal breken.
  • Investeren in een professionele haardroger met minstens 1500 watt en verschillende snelheidsstanden en temperatuurinstellingen, is ook een aanrader. Gedaan met haar dat beschadigd is door de hitte!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...