Roos en haaruitval

Roos en haaruitval

Zin om te ontdekken of roos en haaruitval een verband hebben met elkaar? Hier zijn enkele antwoorden op deze vraag die voor vrouwen en mannen belangrijk is.


Haaruitval houdt ons allemaal bezig omdat het een directe invloed heeft op meer dan de helft van de mensen in de wereld. Roos is één van de boosdoeners als het aankomt op haarverlies. Een gezonde hoofdhuid is cruciaal om de haren in goede gezondheid te houden en dus haaruitval te vermijden. We moeten daarom één van de oorzaken aanpakken, en roos bestrijden zodra we ermee te maken hebben.

Haaruitval en roos: het verband

De gezondheid van onze hoofdhuid is belangrijk om tegen haaruitval te strijden. Een onreine hoofdhuid, of met een overvloed aan talg zal de neiging hebben om ongezond, zwak en kapot haar voort te brengen. Wat is dan het verband tussen roos en haaruitval? Wetenschap toont aan dat roos de haarstructuur verzwakt, wat de opname van proteïnen bemoeilijk. Ook jeuk dat door roos veroorzaakt wordt kan een zeer negatief effect hebben op onze hoofdhuid (bloed, korsten, slechte littekenvorming) en zelfs haargroei verhinderen.

Bovendien moeten we iets zeer belangrijks beschouwen omtrent fragiel haar. Of we nu te maken hebben met zwak haar omdat ons haar zo is, of wegens een bepaalde stressperiode, mogen we dit soort haar niet aan hun ergste vijand blootstellen: de krultang. Deze accessoires drogen het haar uit en breken het af, wat een kettingreactie veroorzaakt met een overmaat aan talg. Dit is onder andere hoe roos veroorzaakt kan worden en we bijgevolg dan ook te maken hebben met haaruitval.

Haaruitval dat te wijten is aan roos mag niet verward worden met dagelijkse haaruitval (een vijftigtal haartjes, meteen vervangen behalve in geval van kaalheid) en haarverlies tussen de herfst en de winter (dit is ook een normaal biologisch verschijnsel).

Head&Shoulders

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Kortingbon geselecteerd
Maak selectie ongedaan
Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild

Roos en haaruitval: wat nu?

Gelukkig bestaan er manieren om het haar sterk te houden, de overproductie van talg te reguleren en dus roosvorming te vermijden. Regelmatig een shampoo uit het Head & Shoulders gamma helpt om de hoofdhuid gezond te houden en te strijden tegen schilfertjes en haarverlies.

Om het gebruik van een anti-roos shampoo te complementeren is het aangeraden om te letten op de voeding, en vooral de consumptie van vlees en suiker te beperken. Meer aangewezen zijn fruit en groenten met een extra aan vitaminen Pro A, B5, B8 en C.

Om te vermijden dat roos een nog sterkere rol speelt bij haaruitval is het belangrijk om niet te krabben als we jeuk voelen op onze hoofdhuid. We gebruiken eveneens zachte borstels om elke beschadiging te vermijden aan onze hoofdhuid, zeker als deze gevoelig is. Ten slotte nog een laatste tip van grootmoeder: voedingssupplementen zoals biergist kunnen enkel maar van positieve invloed zijn!

Hebben jullie ook remedies tegen haaruitval en roos?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...