Roos in de zomer

Roos in de zomer

In de zomer zou je moeten genieten van warme dagen in de zon, een mooi bruin kleurtje en lekker veel plezier. Maar als je last hebt van roos, kan het zomerweer helaas heel wat zorgen met zich meebrengen.


Hoewel warm weer zeker geen roos veroorzaakt, kan het lijken alsof het er iets mee te maken heeft. Veel vrouwen die last hebben van roos merken dat hun symptomen erger zijn tijdens de warmere maanden. In werkelijkheid is roos het hele jaar door een probleem – maar warmer zomerweer kan alles nog een graadje erger maken.

Head&Shoulders

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Kortingbon geselecteerd
Maak selectie ongedaan
Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild

Roos in de zomer

Roos wordt veroorzaakt door een microbe die op ieders lichaam leeft, genaamd Malassezia globosa. Heel wat mensen zijn gevoelig voor een van de bijproducten van Malassezia, een substantie die oliezuur wordt genoemd. Tijdens de warme zomermaanden kan de combinatie van het weer en een actievere manier van leven de symptomen van roos erger doen lijken. De combinatie van hogere temperaturen en meer zweet geeft Malassezia globosa de ideale omstandigheden om te gedijen, waardoor de kans op een opflakkering van roos verhoogt.

Vervuiling

Vervuiling speelt ook een rol – omdat we meer tijd buiten doorbrengen, komen we in contact met meer verontreinigende stoffen. Die kunnen de natuurlijke weerstand van onze hoofdhuid beschadigen. Dat betekent op zijn beurt dat je meer risico loopt op roos.

Hoe je je hoofdhuid de hele zomer lang kan beschermen

De gemakkelijkste en meest doeltreffende manier om roos onder controle te houden, is je haar altijd wassen met een anti-roosshampoo. Eén belangrijke opmerking daarbij: hoewel anti-roosshampoos komaf maken met schilfers na een opflakkering, helpen ze ook voorkomen dat roos terugkomt. Als je roos even verdwenen is, betekent dat dus niet dat je moet stoppen met je haar regelmatig te wassen.

Deze strategie heeft een dubbel voordeel:
Ten eerste moet je maar één ding onthouden: dat je elke paar dagen je haar moet wassen. En nog beter: het werkt niet alleen in de zomer – je haar zal het hele jaar door roosvrij zijn.

Hoe het werkt

Anti-roosshampoos zoals Head&Shoulders bevatten zinkpyrithion en zijn speciaal samengesteld om de schimmels die roos veroorzaken onder controle te houden. Moderne anti-roosshampoos doen er nog een schepje bovenop en beschermen je haar tegen de effecten van het weer. Je zal ook enkele geweldige, verfrissende varianten vinden voor de zomer. Head&Shoulders shampoo Glad & Zijdezacht zal ervoor zorgen dat je haar heerlijk blijft ruiken en er fantastisch blijft uitzien.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...