Snelcursus kapperstaal

Snelcursus kapperstaal

“Wassen, knippen en brushen” is niet genoeg als je moet uitleggen wat je precies wil. Hoe zorg je ervoor dat jij en je kapper op dezelfde golflengte zitten? Het helpt als je deze kapperstermen kent.


Blunt: Als je kapper het over een ‘blunt cut’ heeft, bedoelt die dat je haar recht op één lijn wordt geknipt, het tegenovergestelde van ‘opgeknipt’ dus.

Opknippen of graderen: Je haar wordt niet recht afgeknipt op één lengte, maar zo geknipt dat er laagjes ontstaan. De manier waarop dat gebeurt kan zorgen voor meer volume bij fijn haar of een duidelijke coupe die niet te zwaar valt bij voller of krullend haar.

Effileren: Met effileren wordt het uitdunnen van je haar bedoeld met een speciale effileerschaar, die aan de twee bladen tanden heeft. Dat wordt vaak gedaan om een coupe af te werken. De manier waarop geëffileerd wordt, kan zorgen voor meer volume of een soepel vallende coupe.

Inknippen: Je kapper knipt niet in een rechte lijn, maar knipt kleine plukjes bij de punten schuin in voor volume en een speelser effect.

Slicen: Als je kapper je haar slicet, gaat die met een schaar of mesje over je haar om overgangen soepel te maken, bijvoorbeeld bij een pony. Ook uitdunnen kan met deze snijtechniek.

Ben je op zoek naar inspiratie voor een nieuwe coupe?
Stijlgids voor je haar: de snit
Stijlgids voor je haar: de verzorging
Stijlgids voor je haar: de styling

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Vrouwen onder elkaar, praat mee!
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie