Steil haar in een handomdraai

Steil haar in een handomdraai

Zin in mooi vloeiend, steil haar? Met deze makkelijke, snel uit te voeren tips heeft het steil en glad maken van je haar straks geen geheimen meer voor je.


Steil haar in een handomdraai

Nu we weten hoe we onze haargroei bevorderen met juiste voeding, waarom zouden we er dan niet van profiteren om ook te leren hoe we steil haar krijgen? Want er bestaan niet alleen makkelijk toe te passen tips voor pluizig haar, maar ook verschillende manieren om het haar glanzend steil te maken. Het lijkt moeilijk maar dat is het niet, want met deze praktische handleiding heeft steil haar krijgen straks geen geheimen meer voor je!

Ontkrullen met een keratinebehandeling

Van alle bestaande oplossingen is de keratinebehandeling veruit de doeltreffendste methode die het haar het langst steil houdt, maar het is ook de behandeling die het haar het meest beschadigt. Bij een keratinebehandeling wordt er een crème over het haar uitgesmeerd die een deel van de zwavelverbindingen in het haar afbreekt om de krullen te laten verdwijnen. Dit ‘relaxen’ van het haar is wel een doeltreffende manier om steil haar te krijgen, maar bij herhaald toepassen verhoogt het de breekbaarheid van het haar, vooral de uiteinden als ze al een paar keer behandeld werden. Wetenschappers waarschuwen dan ook tegen een dergelijke opeenvolging van keratinebehandelingen.

Ontkrullen met de Japanse en Braziliaanse keratinebehandelingen

Als we onze vriendinnen tips voor steil haar vragen, hebben ze het vaak over Braziliaanse en Japanse keratinebehandelingen. Maar wat is dat nu juist? De Braziliaanse keratinebehandeling is een methode die het haar rechttrekt zonder de zwavelverbindingen te verbreken. Het lang blootstellen aan hitte bij het gladföhnen kan het haar eventueel beschadigen. Wat we moeten vermijden zijn de Braziliaanse keratinebehandelingen die gebruik maken van formaldehyde, een kankerverwekkende stof. Om te weten hoe we glanzend steil haar krijgen met een Braziliaanse keratinebehandeling, is het van belang te weten wat de behandeling precies inhoudt. Een Braziliaanse keratinebehandelingen heeft op het haar het effect van een korset, maar zonder blootstelling aan hitte wordt het haar er niet meteen steil van. Een voordeel is dat je later je krullen weer te voorschijn kunt laten komen.

De Japanse keratinebehandeling is echter veel intensiever. Die situeert zich tussen het chemisch straighten en de Braziliaanse keratinebehandeling. Net als bij de chemische behandeling, werkt de Japanse keratinebehandeling in op de structuur zelf van het haar, met een maximaal effect op gezond haar. Het resultaat is verbluffend: het haar ziet er perfect steil uit, alsof het met een strijkijzer glad werd gestreken. Een ‘fixerende’ behandeling wordt vervolgens toegepast opdat het haar na het structuurverlies van zijn proteïne zijn nieuwe vorm behoudt. Het onderhoud na de behandeling vergt weliswaar een zekere discipline.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

De zachte behandeling om het haar glad te maken

Er bestaan ook mildere methodes voor steil haar, zoals die waarbij de klassieke middelen worden gebruikt zoals haarborstels en haardrogers. Het is altijd erg belangrijk om het haar vooraf met een specifiek beschermd serum te behandelen voordat je het gaat gladföhnen. Van alle methodes is dit veruit de minst schadelijke en bovendien kun je het thuis zelf doen!

Klaar! Nu we alle tips voor glanzend steil haar

kennen, hoeven we alleen nog maar een keuze te maken, want we hebben allemaal verschillende haartypes: een methode die goed is voor een vriendin is niet per se ook geschikt voor jou!

Gebruik vooral een goede shampoo voor nog makkelijker glanzend gladföhnen van het haar!

En jij, wat doe jij om je haar steil te maken?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...