Tips tegen vettig haar

Tips tegen vettig haar

Zin om geen vettig haar meer te hebben? Hier volgen enkele tips om definitief afscheid te nemen van vettig haar.


Beu om vettig haar te hebben, en steeds weer vast te stellen dat roos en haaruitval ware boosdoeners zijn? Het is allemaal te wijten aan een overmatige hoeveelheid talg! Talg wordt uiteraard door onze talgklieren geproduceerd, met als primaire rol het hydrateren van ons haar en hoofdhuid. Ons lichaam produceert continu deze natuurlijke oliën die ons eigenlijk aanzetten tot het leren kennen van kleine tips tegen vettig haar.

De goede shampoo tegen vettig haar

De eerste tip tegen vettig haar is het kopen van een goede shampoo, aangepast aan het probleem. Vettig haar gaat vaak gepaard met roos (schilfertjes). Dit vereist dus een grondige reiniging van ons haar door gebruik van een efficiënte anti-roosshampoo, voor een herontdekte frisheid.

Wanneer we de juiste anti-roosshampoo gevonden hebben, is het aangeraden een gewoonte ervan te maken om de 3 dagen het haar met deze shampoo te behandelen. Elke dag shampoo gebruiken is niet aangeraden voor mensen met vettig haar, omdat het proces te agressief is en er een risico ontstaat voor een omgekeerd effect. Als we dus verschillende weken moeten wachten om om resultaat te boeken, bestaan er andere kleine tips tegen vettig haar die de werking van de shampoo zullen versterken.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Enkele tips tegen vettig haar

  • Tijdens het douchen en het inzepen van het haar met shampoo is het cruciaal om niet té warm water te gebruiken. Waarom? Warm water zal de talgklieren activeren, het kleine orgaan dat zich net onder elk haartje bevindt en verantwoordelijk is voor de aanmaak van talg. Een lauwwarme temperatuur is dus veel beter voor onze hoofdhuid.
  • In dezelfde gedachtegang is het ook afgeraden het haar te behandelen met een föhn of stijltang. De temperatuur en het contact met heet ijzer stimuleren de talgklieren sterk, die een agressie op het haar ervaren. Als het handmatig drogen van het haar met een föhn echt een vereiste is, kiezen we best voor een eerder lauwe en zachte lucht.
  • Een bijkomende tip tegen vettig haar is de vingertoppen (en niet de nagels!) te gebruiken voor een massage van de hoofdhuid. Dit staat de shampoo toe om tijdens het douchen tot in de hoofdhuid te penetreren. We vermijden zo kleine schrammen die talg doen vrijkomen en haarroos veroorzaken. Ook de handen door het haar wrijven is geen goed idee als men lijdt aan vettig haar. Dit gaat eveneens de talgklieren tot actie stimuleren.
  • Voor degenen die geneigd zijn sneller vettig haar te hebben, ook bij het geregeld gebruiken van een anti-roosshampoo, kan het gebruiken van een complementaire droge shampoo een oplossing zijn. De haarwortels wat besproeien met droge shampoo en daarna rustig borstelen kan korte metten maken met vettig haar. Kleine tip tegen vettig haar: droge shampoo kan vervangen worden door talk: het laat geen witte plekken achter en blijkt efficiënter te zijn.
  • Tenslotte is een goede voeding ook erg belangrijk tegen vettig haar. Te vettig en te zoet eten kan een nefast effect hebben op ons lichaam, en vettig haar maakt daar deel van uit. Alle toxinen, vet en suikers die aanwezig zijn in een bepaalde voeding kunnen mogelijk hormonale storingen veroorzaken, wat opnieuw de aanmaak van talg versnelt.

Heb jij ook tips tegen vettig haar? Dat horen we graag.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...