Wat kun je doen tegen vet haar?

Wat kun je doen tegen vet haar?

Zin in een remedie tegen vet haar? Met deze praktische tips kom je te weten hoe je vet haar kunt behandelen en er zelfs helemaal vanaf kunt komen!


Wat kun je doen tegen vet haar?

Misschien weten we al hoe we roos verwijderen, maar dat is soms niet genoeg! Vooral als we af te rekenen hebben met vet haar wanneer de zomer eraan komt en we natuurlijk willen genieten van schitterend zomers haar! Maar met vet haar kunnen we ook snel korte metten als we een paar praktische tips volgen. Benieuwd te lezen welke?

Wat doe je tegen vet haar?

Om te weten hoe we vet haar kunnen behandelen, moeten we eerst begrijpen hoe het haar vet is geworden. Het is heel natuurlijk dat onze talgkliertjes talgvet produceren dat zich over het hoofdhaar verspreidt, maar sommige mensen produceren meer talgvet dan anderen. Dat is nog geen reden voor paniek, want er bestaan middelen om de talgproductie meester te worden. Bijvoorbeeld door ons haar te borstelen. Dat lijkt nogal simpel, maar door het borstelen verspreiden we beter het teveel aan talgvet op onze hoofdhuid dat dan gelijkmatiger over de hele lengte van het haar verdeeld wordt. Daardoor zien de haarwortels er minder vet uit en worden de sowieso drogere haarpunten beter verzorgd!

Tips tegen vet haar

Het wassen van het haar is natuurlijk een cruciale fase bij vet haar. Het is heel simpel: om te weten of het haar goed proper is, moeten we kijken of de shampoo goed schuimt. Zolang er geen zeepbelletjes ontstaan, wil dat zeggen dat er nog vet op de hoofdhuid overblijft en dat we het haar een tweede keer met shampoo moeten wassen!

Hoe vaak was ik mijn haar als ik vet haar heb?

Dat is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. We raden aan om het haar minstens twee keer per week te wassen, maar niets wijst erop dat het slecht is om je haar elke dag te wassen. Dus, waarom zouden we ons niet mooi mogen maken? Het enige wat belangrijk is bij het wassen van het haar is dat we onze hoofdhuid goed aanpakken.

En om het haarwassen gemakkelijker te maken gebruiken we gewoon een geschikte shampoo.

En wat zijn jouw tips om van vet haar af te komen?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Een snelle en gezonde lunch voor het hele gezin en de perfecte maaltijdsoep voor koude dagen. Een snel recept van Zin in meer - vandaag: huisgemaakte...

Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Dit is het echte verhaal. Hoe walgelijk het ook klinkt, je lichaam scheidt vetten en cellulaire afval af op je huid en haar. Geen wonder dat we shampoo gebruiken? Sebum (de vetten en cellulaire afval) heeft wel de belangrijke functie om je haar en huid te hydrateren en waterdicht te maken. Zonder sebum kan je huid uitdrogen en vroegtijdig vervellen waardoor nieuwe cellen de elementen moeten trotseren. Spijtig genoeg resulteert de opstapeling van sebum in een vettige hoofdhuid en kapsel. En in onze westerse cultuur is dat niet meteen een optie. Tenzij je een week niet onder de mensen komt, moet je sebum onder controle houden.

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow