Vier vlechten voor elke dag, nice & easy!

Vier vlechten voor elke dag, nice & easy!

Dat blond iets speciaals heeft wisten we al van onze favoriete blonde celebs. Ze komen zelfverzekerd en enthousiast over, zijn zo zonnig dat we hen er stiekem van verdenken meer plezier te maken! Niet altijd even leuk, voor ons dan.


Ik weet niet wat jullie ervan denken maar zelf ben ik ze beu die zogezegde gemakkelijke gevlochten looks waarover ik in magazine lees. Want laten we eerlijk zijn, als je voor zo'n look een puntkam nodig hebt en minstens 59 schuifspeldjes, je haar in talloze lokken moet verdelen en liefst ook nog de visgraat techniek onder de knie hebt dan zijn dat allesbehalve easy looks!

Ik heb iets nodig dat ik kan doen terwijl mijn peuter aan mijn broekspijp trekt. Maar ik wil ook niet zomaar mijn haar in een saaie paardenstaart draaien elke dag van de week. Dus hier vind je mijn vier beste en écht wél gemakkelijke looks met vlechten voor elke dag. Echt waar, ik beloof het!

Viervlechten

Stap 1. Vlecht als dot
1. Verzamel al je haar in een lage paardenstaart in je nek. Maak vast met een elastiek.
2. Verdeel je staart in drie en maak een vlecht tot onderaan. Maak vast met een elastiek (facultatief).
3. Draai de vlecht in een dot en maak vast met 2 of 3 schuifspeldjes. Een Spin Pin (of spiraalvormige schroef) werkt wonderen als je moeite hebt met schuifspeldjes.

Stap 2. Vlecht als haarband
1. Neem een lok haar van 2 à 5 centimeters ter hoogte van je oor. (Indien nodig hou je de rest van je haar apart met een clip zodat het niet in de weg ligt.)
2. Maak een vlecht van wortel tot punt. Maak onderaan vast met een elastiek.
3. Trek de vlecht over je hoofd tot aan je ander oor en maak daarachter vast met een schuifspeld. (Voor deze look heb je langer haar nodig.)

viervlechten

Stap 3. Vlecht als updo
1. Neem vooraan een lok haar van 2 à 5 centimeters aan iedere kant van je hoofd ter hoogte van de slapen. Ik neem gewoonlijk het haar tussen de bovenkant van mijn oren en wenkbrauwen.
2. Maak een vlecht aan beide kanten van wortel tot punt. Als de eerste vlecht klaar is maak je die best vast met een clip of elastiek zodat die niet ontrafelt.
3. Als je klaar bent met beide vlechten trek je ze naar achteren en maak je ze aan elkaar vast met een elastiek.
4. Voeg er een bloem of mooi lint aan voor extra schwung en verstop zo het elastiek!

Stap 4. Vlecht opzij
1. Verzamel al je haar aan één kant van je nek.
2. Verdeel in drie lokken en vlecht tot onderaan.
3. Maak vast met een elastiek. Voilà! Ik vind zijvlechten bijzonder mooi voor langer haar.

Vrij simpel, nietwaar? De bedoeling is uiteraard dat je deze vlechten een beetje losjes draagt want hoe meer tijd je besteedt aan de perfecte vlecht, hoe meer kans op frustratie.

En een losse lok hier en daar is zeker oké want het gaat hier tenslotte om nonchalante kapsels. Succes en veel plezier!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Dit is het echte verhaal. Hoe walgelijk het ook klinkt, je lichaam scheidt vetten en cellulaire afval af op je huid en haar. Geen wonder dat we shampoo gebruiken? Sebum (de vetten en cellulaire afval) heeft wel de belangrijke functie om je haar en huid te hydrateren en waterdicht te maken. Zonder sebum kan je huid uitdrogen en vroegtijdig vervellen waardoor nieuwe cellen de elementen moeten trotseren. Spijtig genoeg resulteert de opstapeling van sebum in een vettige hoofdhuid en kapsel. En in onze westerse cultuur is dat niet meteen een optie. Tenzij je een week niet onder de mensen komt, moet je sebum onder controle houden.

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow