Vijf gouden regels voor geweldig haar

Vijf gouden regels voor geweldig haar

Je haar bedekt je hoofd maar benut je het wel optimaal om er stralend uit te zien? Hier heb je vijf gouden regels voor haar dat er geweldig uitziet en heerlijk aanvoelt.


1. De beste snit
Het leidt geen twijfel – een goed kapsel kan je leven veranderen. Je komt gestrest, uitgeput, bedroefd of gewoon verveeld binnen bij de kapper en een uurtje later geef je fluitend je kredietkaart af en stap je vol zelfvertrouwen weer buiten. Oké, dat ligt deels aan de magie van een beetje verwennerij en een gladde, professionele brushing, maar het heeft ook veel te maken met het bijwerken van je look, wanneer je een trend vindt die je ligt of je beste kantjes herontdekt met een slim nieuw model. 
Durf veranderen: kijk eens eerlijk naar de sterke en zwakke punten van je gezicht en vraag raad aan een vertrouwde stylist om te ontdekken wat je nu goed staat.

2. De juiste kleur
Het is een van de spijtige dingen des levens dat onze haarkleur verandert als we ouder worden. Als je het geluk hebt om niet grijs te worden, mag je je genen dankbaar zijn – de gemiddelde leeftijd waarop haar grijs begint te worden is 34, ook al vinden sommige twintigers al hier en daar een grijs haar. Maar zelfs al heeft de peper-en-zoutfee je overgeslagen, zul je merken dat je lokken niet meer die levendige, schitterende kleur hebben uit je tienerjaren. Je look wat opfleuren met enkele accenten rond je gezicht is een makkelijke manier om je kapsel wat pit te geven en als je verschillende toon-op-toonkleuren vraagt, blijft het geheel er erg natuurlijk uitzien. 
Vermijd wel felle kleuren en harde contrasten, tenzij ze passen bij je opvallende persoonlijkheid. 

3. Voed je haar
Net zoals jij, is je haar wat je eet. Het stuk dat we zien, is het resultaat van een groeiproces dat zich tot drie jaar geleden onder de hoofdhuid voordeed, dus goed eten voor je haar is een langetermijnproject. Gelukkig zijn de voedingsstoffen die je haar nodig heeft allicht diegene die je eet als je een uitgebalanceerd voedingspatroon hebt. Het haar is gemaakt van keratine, een proteïne dat je lichaam aanmaakt van het vlees, de noten, peulvruchten en zuivelproducten die je eet. Voeg daar wat groene groenten aan toe, en je hebt ook de B-vitamines die het nodig heeft. Zorg er ook voor dat je genoeg ijzer binnenkrijgt – het helpt om je haar glanzend en sterk te houden. 

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4. Probeer deze behandelingen eens
Het grootste plezier dat je je haar kunt doen, is het zo vaak mogelijk natuurlijk te laten drogen – met een dagelijkse dosis hitte gaat het alleen maar meer breken, kroezen en splitsen. Maar we willen niet elke dag met futloze, slappe lokken rondlopen; help je gestreste haar een handje met veel conditioner en van tijd tot tijd een intensieve verzorging. 
Deze werken allemaal op dezelfde manier: ze bedekken elk haartje met een dun laagje glans. Het geheim zit in het evenwicht, zodat het haar voldoende gehydrateerd is na het afspoelen, zonder dat het er vet uitziet.

5. De klok terugdraaien
Het is super om veelkleurige sprietjes te hebben – of een doodgewone, slordige look met een middenscheiding, als je wilt – zolang de tijd aan jouw kant staat, maar eens je volwassen bent, moet je beter weten wat je met je haar kunt aanvangen, ook al wil je niet saai overkomen.
De beste richtlijn is: ook al experimenteer je met de snit, hou de kleur normaal. Een fel verbleekt kapsel of een ravenzwart gothic kapsel zetten enkel de onzuiverheden van je huid in de verf, dus hou de tinten zacht en natuurlijk om je gezicht te flatteren. Vergeet niet dat grijs haar verbergen met blonde highlights het 'oudste' trucje is, dat je jaren ouder kan doen lijken – een iets donkerdere kleur ziet er jonger uit, maar de uitgroei aan de wortels zal vaker moeten worden bijgekleurd. Nu je je kleur hebt gekozen, kan je je haar zo wild in model brengen als je maar durft!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Bedankt voor de tips, zal zeker gebruik maken van uw adviezen.

  • melden
miffy

miffy

gemeld

heel goed artikel !!! je haar is heel kostbaar en weerspiegelt wat je doet voor je gezondheid en inderdaad op lange termijn !

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina