Wat is roos?

Wat is roos?

Bij het definiëren van roos moeten we naar drie factoren kijken:

  • onze eigen vatbaarheid
  • talg (een substantie op de hoofdhuid)
  • een micro-organisme met de naam malassezia.

Bij de meeste mensen beginnen de problemen met roos in de pubertijd. (Als het haar van een jonger kind schilfers bevat, wordt aangeraden een arts te raadplegen omdat hierbij sprake kan zijn van een ernstiger probleem.)

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

In de pubertijd gaat ons lichaam veel meer testosteron produceren. Dit hormoon beïnvloedt meer dan alleen de haargroei.

Testosteron kan ook invloed hebben op de productie van talg, een volledig natuurlijke substantie. Talg is een vettige substantie die de hoofdhuid beschermt en waardoor micro-organismen moeilijk op ons hoofd kunnen leven.
Er is echter één organisme, malassezia, dat zich voedt met talg. Het klinkt niet fris, maar malassezia is een schimmel. Het is volledig natuurlijk maar het blijft een schimmel. Deze schimmel leeft op de delen van ons lichaam waar de huid meer 'natuurlijke oliën' bevat, zoals de hoofdhuid.
Malassezia produceert oliezuur dat wordt afgezet op de hoofdhuid. Het lichaam reageert hierop met een ontsteking van de opperhuid. Dit leidt tot een snellere groei en afscheiding van huidcellen. De huidcellen vormen samen grotere schilfers.

Dit wordt roos genoemd: de reactie van de hoofdhuid op malassezia, wat weer leidt tot een snellere natuurlijke huidgroeicyclus.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

kathleen

kathleen

gemeld

hier gebruiken we dit al een tijdje en we zijn er super tevreden over, plots is het niet meer van toepassing om het hemd van mijn man op de schouders af te vegen ;-)

  • melden
slocky

slocky

gemeld

Ik ben echt overtuigde van de kwaliteit van Head en Shoulders, want om roos te bestrijden moest ik vroeger altijd naar de apotheek, en daar zijn zelden solden, om het product "Selsun" waar ik de bestrijding van roos mee kon activeren. Nu ik de kans had om uw product te testen (en dan nog gratis) weet ik wel wat te gebruiken. Goed, goedkoper, geen schilfertjes meer. Meer moet dat niet zijn

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...