Zo verzorg je je krullenkapsel

Zo verzorg je je krullenkapsel

Heb jij een krullenbos ? Kapsels met krullen kunnen een grote troef zijn, zolang je maar weet hoe je je krullen moet onderhouden.


Krullen zijn kwetsbaar

Krullend haar is veel fragieler dan steil haar. Het schuurt immers voortdurend tegen elkaar en raakt dus sneller beschadigd. Om te voorkomen dat je haar breekt of splitst, gebruik je een speciale shampoo en conditioner voor kapsels met krullen. Breng wekelijks een hydraterend haarmasker aan voor extra verzorging en glans.

Kleur je krullen niet zelf

Het kleuren van krulhaar is een riskante onderneming. Dat komt omdat krulhaar vaak anders op een kleuring reageert dan een steil kapsel. Bovendien reflecteren krullen minder licht dan steil haar. Laat het kleuren van je krullen daarom liefst over aan een kapper. Een voordeel bij krullen is wél dat de uitgroei minder snel zichtbaar is dan bij steil haar. Je moet dus minder vlug terug gaan om de wortels te laten bijkleuren.

Kam je krullen

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Als je je krulhaar borstelt, riskeer je een ontploft kapsel. Gebruik een grove kam om je haren te ontwarren en kam je krullen alleen wanneer ze nog vochtig zijn. Ook met föhnen moet je heel voorzichtig zijn want voor je het weet zit je opgescheept met een pluizenbol. Laat je haar liefst aan de lucht drogen en gebruik je vingers om je krullen los te maken. Wil je toch föhnen, zet de föhn op de laagste stand en richt hem met de haargroei mee. Laat je krullen op het eind aan de lucht drogen, dan kroezen ze minder. Achteraf kan je een serum of olie in de punten kneden.

Zo verzorg je je krullenkapselWeg met de krullen

Droom je van een steil kapsel, breng dan na het wassen een gladmakend product aan en brush je haar lok per lok. Wanneer je haar volledig droog is, kan je aan de slag met de straightener, een apparaat dat het omgekeerde doet van een krultang. De warmte van de straightener zorgt er voor dat de krullen en de haargolven tijdelijk verdwijnen. Neem altijd maar een kleine streng haar per keer en kam iedere streng mooi glad vooraleer je hem tussen de straightener klemt.

Van een glad kapsel naar krullen

Vrouwen met krullen willen vaak steil kapsel en vrouwen met steil haar juist weer krullen. Behoor jij tot de laatste categorie, dan zijn er verschillende methoden om je gladde manen om te toveren in een krullend kapsel. Je kunt rollers of papillotten gebruiken of je kunt gewassen en handdoekdroog haar invlechten en laten drogen. Supergemakkelijk is een krultang die je gebruikt op droog haar.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Wat nog belangrijker is dan goede verzorging van je krullen, is een goede kapper die krullen kan knippen !! Moeilijk te vinden hoor.

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...