Zo verzorg je je krullenkapsel

Zo verzorg je je krullenkapsel

Heb jij een krullenbos ? Kapsels met krullen kunnen een grote troef zijn, zolang je maar weet hoe je je krullen moet onderhouden.


Krullen zijn kwetsbaar

Krullend haar is veel fragieler dan steil haar. Het schuurt immers voortdurend tegen elkaar en raakt dus sneller beschadigd. Om te voorkomen dat je haar breekt of splitst, gebruik je een speciale shampoo en conditioner voor kapsels met krullen. Breng wekelijks een hydraterend haarmasker aan voor extra verzorging en glans.

Kleur je krullen niet zelf

Het kleuren van krulhaar is een riskante onderneming. Dat komt omdat krulhaar vaak anders op een kleuring reageert dan een steil kapsel. Bovendien reflecteren krullen minder licht dan steil haar. Laat het kleuren van je krullen daarom liefst over aan een kapper. Een voordeel bij krullen is wél dat de uitgroei minder snel zichtbaar is dan bij steil haar. Je moet dus minder vlug terug gaan om de wortels te laten bijkleuren.

Kam je krullen

Als je je krulhaar borstelt, riskeer je een ontploft kapsel. Gebruik een grove kam om je haren te ontwarren en kam je krullen alleen wanneer ze nog vochtig zijn. Ook met föhnen moet je heel voorzichtig zijn want voor je het weet zit je opgescheept met een pluizenbol. Laat je haar liefst aan de lucht drogen en gebruik je vingers om je krullen los te maken. Wil je toch föhnen, zet de föhn op de laagste stand en richt hem met de haargroei mee. Laat je krullen op het eind aan de lucht drogen, dan kroezen ze minder. Achteraf kan je een serum of olie in de punten kneden.

Zo verzorg je je krullenkapselWeg met de krullen

Droom je van een steil kapsel, breng dan na het wassen een gladmakend product aan en brush je haar lok per lok. Wanneer je haar volledig droog is, kan je aan de slag met de straightener, een apparaat dat het omgekeerde doet van een krultang. De warmte van de straightener zorgt er voor dat de krullen en de haargolven tijdelijk verdwijnen. Neem altijd maar een kleine streng haar per keer en kam iedere streng mooi glad vooraleer je hem tussen de straightener klemt.

Van een glad kapsel naar krullen

Vrouwen met krullen willen vaak steil kapsel en vrouwen met steil haar juist weer krullen. Behoor jij tot de laatste categorie, dan zijn er verschillende methoden om je gladde manen om te toveren in een krullend kapsel. Je kunt rollers of papillotten gebruiken of je kunt gewassen en handdoekdroog haar invlechten en laten drogen. Supergemakkelijk is een krultang die je gebruikt op droog haar.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Linda Sempels

Linda Sempels

gemeld

Wat nog belangrijker is dan goede verzorging van je krullen, is een goede kapper die krullen kan knippen !! Moeilijk te vinden hoor.

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Dit is het echte verhaal. Hoe walgelijk het ook klinkt, je lichaam scheidt vetten en cellulaire afval af op je huid en haar. Geen wonder dat we shampoo gebruiken? Sebum (de vetten en cellulaire afval) heeft wel de belangrijke functie om je haar en huid te hydrateren en waterdicht te maken. Zonder sebum kan je huid uitdrogen en vroegtijdig vervellen waardoor nieuwe cellen de elementen moeten trotseren. Spijtig genoeg resulteert de opstapeling van sebum in een vettige hoofdhuid en kapsel. En in onze westerse cultuur is dat niet meteen een optie. Tenzij je een week niet onder de mensen komt, moet je sebum onder controle houden.

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
De beste snit voor je gezichtsvorm

De beste snit voor je gezichtsvorm

De beste snit voor je gezichtsvorm

Ook al eens geprobeerd het kapsel van een vriendin te kopiëren? Met een fotootje van Rachel naar de kapper getrokken? En was het resultaat toch niet helemaal wat je voor ogen had? De vorm van je gezicht bepaalt welk kapsel je staat. Of niet...