Zo zorg je voor schitterend zomers haar

Zo zorg je voor schitterend zomers haar

De zomer is keihard voor de natuurlijke balans van je haar. Voor gezond, glanzend en verzorgd haar neem je best deze eenvoudige verzorgingstips in acht.


Zon, zeezout en chloor. De zomer is keihard voor de natuurlijke balans en schoonheid van je haar. Ultraviolette stralen oxideren het pigment en veroorzaken die gelige gloed waardoor de natuurlijke bescherming van het haar aangetast wordt en je haar kwetsbaar wordt voor de invloed van de zon. Blootstelling aan de zon verzwakt de vetlaag van je haar waardoor het dof en breekbaar wordt. Zeezout heeft ook nog eens een sterk uitdrogend effect en veroorzaakt hierdoor dof ogend haar. Het resultaat: haar dat niet alleen vaal van kleur is maar ook nog eens broos en droog wordt en na enkele maanden begint af te breken omdat de natuurlijke elasticiteit is aangetast.

Maar met de juiste producten kan je je haar in topvorm houden.

Allereerst heb je bescherming nodig
De allereerste regel om je haar gezond en glanzend te houden is het beschermen tegen de zonnestralen. Hoeden, sjaaltjes en parasols helpen allemaal wel, maar zijn niet echt voldoende. Je moet ook beschermende oliën en sprays gebruiken op zowel de wortels als de lengte van je haar. Dit doe je best voor je de zon in gaat en telkens nadat je gedoucht of gezwommen hebt. Houd in gedachten dat deze producten (anders dan gewone zonnebrandcrèmes voor de huid) maar een gelimiteerde werking hebben omdat ze lastig egaal aan te brengen zijn en niet altijd even goed blijven zitten op de haarschacht. Een andere belangrijke regel is om je haar uit te spoelen met schoon water na het zwemmen om er zo het zeezout uit te wassen. En vergeet natuurlijk niet dat je je haar van binnenuit kunt voeden met supplementen die zink, selenium en vitamine B bevatten.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

's Avonds goed hydrateren en voeden
Om zonneschade te herstellen is het van essentieel belang om 's avonds regelmatig een diep hydraterende en voedende behandeling aan te brengen waardoor de haarschacht weer de juiste vorm krijgt. Shampoo en conditioner zijn altijd belangrijk, maar tijdens de zomer breng je beter wat vaker een voedend en verjongend masker aan, twee keer per week is een goed begin. De ideale formule? Een product dat rijk is aan ingrediënten die de natuurlijke balans van je haar herstellen en supersnel voor zacht en vitaal haar zorgen. Als je lang haar hebt kan je 's avonds voor het slapen gaan ook nog een spray gebruiken omdat dit een sterk verjongend effect heeft en je haar voorbereidt op het stylen in de ochtend.

Twee geheimpjes voor een indrukwekkende look
Snel een glamoreuze zomerlook? Zin in meer brengt je twee suggesties. Als je kort of middellang haar hebt kan je met een grove kam en een strong-hold gel een sexy jongensachtige coupe creëren. Nadat je je haar gewassen en gedroogd hebt kam je een scheiding aan de zijkant van je hoofd. Verdeel de gel over je hele hoofd en haar en kam dit goed door voor een stoere wet-look effect: supertrendy voor zomerse avonden.

Als je middellang haar hebt kan je een dotje mousse aanbrengen na het wassen, laat je haar natuurlijk drogen - het volumineuze effect versterkt de lijn van je snit en de beweging van je haar. Een eenvoudig maar uiterst aantrekkelijk resultaat voor een relaxte look tijdens zorgeloze zomeravonden.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...