De chignon, een tijdloos en stijlvol knotje


Beauty
4/10/2018
De chignon, een tijdloos en stijlvol knotje dat je absoluut eens moet proberen. Dit opgestoken kapsel past perfect bij elke gelegenheid en mits een paar kleine veranderingen en wat krullen erbij, is het zelfs geschikt voor een huwelijk.

Een opgestoken kapsel is de ideale manier om mooie oorbellen of een prachtige halsketting te accentueren en het past perfect bij je one shoulder of strapless jurk die je bewaart voor speciale gelegenheden. Hieronder volgt een snelle en handige manier om zelf een eenvoudige chignon te maken.

1. Voorbereiding
Goed nieuws, want een chignon vraagt maar een beetje voorbereidingswerk voor je kan beginnen met het stijlen zelf. Maak om te beginnen je haar glad aan de hand van een haardroger of een stijltang. Gebruik hierbij een klein beetje serum om je haar te beschermen en die schitterende glans te geven. Zo krijg je mooi, glanzend haar waardoor je chignon nog mooier wordt.

2. Paardenstaart
Föhn je haar naar achteren en maak een strakke paardenstaart met een haarelastiekje. Afhankelijk van welke look je wil creëren, maak je een hoge of een lage staart. Met een lage paardenstaart krijg je een elegante chignon, met een hoge ga je voor een meer casual look. Als je hiermee klaar bent, wikkel je een tweede elastiekje rond het uiteinde van je paardenstaart, met enkele centimeters van het uiteinde.

3. Touperen
Met de laatste centimeters haar aan het uiteinde van de staart maak je een soort van balletje door deze haren tegen te kammen (touperen). Vervolgens rol je dit balletje naar het midden van de paardenstaart tot aan de hoofdhuid. Maak alles vast met haarspeldjes die bij je haarkleur passen.

4. Finishing touch
Deze eenvoudige chignon kan je op tal van manieren een eigen persoonlijke touch geven. Smuk je kapsel wat op met enkele haarversieringen en breng wat accessoires aan boven of naast de chignon. Of maak wat krullen van losse haarlokken voor een meer elegante look.