De vele voordelen van kokosmelk voor je haar


Beauty
17/02/2020
Kokosmelk gebruik je in de keuken, maar heeft ook verrassende effecten op cosmetisch vlak!

1. Kokosmelk hydrateert en voedt je haar

Kokosmelk komt goed van pas in de keuken, maar je moet weten dat dit product ook in de badkamer zeer nuttig kan zijn! De melk wordt uit de pulp van fijn geraspte kokosnoten geperst en bevat veel vitaminen en mineralen, die uitstekend zijn voor je organisme in het algemeen en vooral voor je haar. Een kuur met kokosmelk hydrateert en voedt de haarvezels. Dankzij dit natuurlijke wonderproduct kun je strohaar vaarwel zeggen en de nieuwe haardos van je dromen goed verzorgen.

2. Kokosmelk laat je haar groeien

Net als castorolie, een al even efficiënte natuurlijke concurrent, bevordert kokosmelk de haargroei. Kokosmelk bevat magnesium, een oligo-element dat je meestal terugvindt in kuren die het haar versterken, haaruitval tegengaan en haargroei bevorderen.

3. Kokosmelk als crèmespoeling

Als je er tegenop ziet om je haar te borstelen, omdat er zo snel knopen in komen, kun je veel baat hebben van kokosmelk, vooral als je fijn haar hebt. Breng het aan op de haarlengten, rol je haardos in een handdoek en laat het enkele minuten rusten. Meer is er niet aan! Je haar is meteen makkelijker te borstelen!

Hoe gebruik je kokosmelk?

Er zijn verschillende manieren waarop je gebruik kunt maken van de gunstige eigenschappen van kokosmelk:

  • Als haarverzorging of eerste wasbeurt met shampoo: kokosmelk doet wonderen voor je haar als je de melk voor het wassen over je hele haardos verdeelt en een klein half uurtje laat inwerken onder een haarnetje of in een handdoek gewikkeld.
  • Als shampoo: maak je eigen shampoo door kokosmelk te mengen met een neutrale vloeibare zeep of kies een shampoo met kokosmelk uit de winkel. Als je geen van beide producten kunt vinden, gebruik dan een uitstekend alternatief, zoals de Head & Shoulders Suprême Hydratatie shampoo met hydraterende bestanddelen en arganolie.
  •  

  • Als conditioner: net als voor shampoo, kun je eenzelfde hoeveelheid kokosmelk mengen met je gebruikelijke conditioner of een product kiezen dat gemaakt is op basis van deze verdienstelijke melk.

Mis geen enkele haarverzorgingstip of kortingsbon en word lid van Zin in meer!

En jij, heb jij al gemerkt welke wonderen kokosmelk doet voor je haar?