Maak je beschadigd haar weer mooi en gezond


Beauty
1/07/2019
Ons haar dagelijks mooi en gezond houden is een echte uitdaging voor ons allen. Er zijn echter enkele tips die ons het leven vergemakkelijken. Ontdek ze hier!

Ons haar heeft heel wat te verduren. Denk maar eens aan het wisselvallige weer of te warm föhnen. Wanneer we onze haarzorg echter nalaten, bestaat het risico dat we ons gezond haar beschadigen. Beschadigd haar herken je meteen doordat het futloos en plat is, of net zeer pluizig. Neem deze enkele tips dus door om je haar gezond te houden na het wassen.

Door de juiste haarproducten te gebruiken zorg je dat je gezond haar weer terugkomt. Gebruik bijvoorbeeld haarverzorgingsproducten die je niet hoeft uit te spoelen. Zo bescherm je je haar gedurende de hele dag en is het een stuk makkelijker in toom te houden. Daarnaast hebben we nog een aantal andere tips voor je!

Gezond haar na het wassen:

    • Als je haar hebt dat snel pluizig wordt en uitzet, zorg ervoor dat je je haar föhnt van boven naar beneden. Gebruik eveneens een vocht inbrengende mousse of olie om je haar verder te beschermen.
    • Erg golvend haar kan je behandelen door een stijltang te gebruiken in plaats van een föhn. Ook hier is het gebruik van een mousse of olie aangeraden.
    • Heb je last van futloos haar dat snel plat wordt? Dan is het best om je haar te föhnen van achter naar voor zodat je meer volume kan creëren. Producten als mousse of wax zijn niet aanbevolen, wel een spray dat voor extra textuur kan zorgen en je gezond haar een extra toets geven.
    • Ongeacht je haartype, het is belangrijk je haar altijd helemaal droog te föhnen tot de wortel. Daarnaast is het belangrijk om naar het einde toe kouder te föhnen, zodat je de warmte uit je haar kan verdrijven. Enkel door de haardroger op een juiste manier te gebruiken kan je weer over gezond haar beschikken.

Belangrijk is dus om steeds de juiste haarverzorgingsproducten te gebruiken!