Hoe breng je volume in dun haar?


Beauty
10/05/2021
Je wordt hopeloos van je fijn haar zonder volume? Ontdek al onze trucjes om je haar in een handomdraai voller te maken.

Routine voor meer volume in je haar

Je dun haar mist volume? Misschien is je haarritueel niet aangepast aan jouw haar. Dit is de ideale routine om je dun haar dikker en veerkrachtiger te maken:

  1. Een keer in de maand breng je, voor het wassen, een mengeling van neutraal hennapoeder en warm water op je vochtige haar aan. Haal eerst goed alle knopen uit je haar en smeer de pasta lok per lok aan. Wikkel je haar in een warme handdoek of cellofaan en laat minstens 30 minuten inwerken – profiteer ervan om een wasje te draaien of zelfs aan een DIY atelier te beginnen, waarom niet! Spoel uit onder de kraan.
  2. Was je haar daarna met je gebruikelijke shampoo. Die kies je in functie van de aard van jouw haar, bijvoorbeeld de Head&Shoulders voedende verzorging, die perfect is om volume in dun haar te brengen. Probeer ook wat langer te wachten tot de volgende wasbeurt, om te vermijden dat je haar te snel vet wordt. Overmatig vet heeft immers de neiging je haar op je hoofdhuid te plakken.
  3. Als je haarpunten droog zijn of als je dun en lang haar hebt, breng dan ook een lichte, vocht inbrengende haarverzorging aan, zoals de Pantene Verzorging & Bescherming. Spoel goed uit, zodat hij je haar niet verzwaart.
  4. Droog je haar in een handdoek, maar wrijf vooral niet te hard! Vervolgens masseer je enkele druppels essentiële olie van pepermunt door je haar: die werkt versterkend en maakt je haar gezond. Voor een nog beter effect, meng je ze met wat essentiële olie van geranium, die je dunne haar voller maakt en je haargroei stimuleert.

De illusie wekken

Met een mooie brushing kun je fijn haar dikker laten lijken, met meer volume. Maar daar heb je niet elke morgen tijd voor als je het ontbijt maakt, de kinderen naar school brengt en ochtendvergaderingen hebt! Een tip om de illusie van dikker haar te wekken: enkele goed geplaatste lokken of een ton sur ton. Dat brengt licht en schaduw in je haar, en op die manier een indruk van meer volume.

Omfijn haar dikker te laten lijken kun je het vlechten. Als je de vlechten niet te strak maakt, krijg je ook weer de indruk van meer volume terwijl je haarvezels intact blijven en je haar gezond. Geef de voorkeur aan lossere kapsels en vermijd kapsels die je haar tegen je schedel plakken, zoals chignons of al te strak aangetrokken paardenstaarten.

En jij, wat zijn jouw tips om meer volume te brengen in dun haar?