Hoe gebruik ik best een conditioner?


Beauty
4/10/2018
Wil je zacht en glanzend haar, dan is een conditioner na elke wasbeurt een must. Net als ons lichaam heeft ons haar immers nood aan vocht.

1. Kort, lang, vet, broos of fijn haar: iederéén zou een conditioner moeten gebruiken.
Een conditioner maakt je haar minder statisch, zorgt ervoor dat het glad en soepel, handelbaar en makkelijk doorkambaar wordt, en geeft het glans en extra bescherming. Zorg er wel voor dat je een conditioner kiest die bij je haartype past.

2. Van een conditioner heb je maar een kleine hoeveelheid nodig.
Afhankelijk van je haarlengte gebruik je 6 tot 15 ml. Heb je last van droog haar, ga dan niet extra veel conditioner gebruiken: het kost je alleen maar meer tijd om je haar uit te spoelen, met het gevaar dat er restjes conditioner achterblijven. Gevolg: je haar voelt zwaar aan.

3. Het vraagt niet veel tijd om een conditioner te gebruiken.
Breng de conditioner in kleine hoeveelheden tegelijk aan en behandel je haar vanaf de punten tot net voor de wortels. Laat de conditioner een paar minuten inwerken en spoel vervolgens grondig uit met warm water. Met dat beetje extra tijd zorg je ervoor dat je haar glanzend gezond blijft.

4. Een shampoo en een conditioner die samen horen, hebben meer effect.
Kies met zorg een shampoo specifiek voor je haartype en koop de bijbehorende conditioner. Studies tonen immers aan dat de ingrediënten in de duo's op mekaar zijn afgestemd, waardoor de werking en het effect op je haar zienderogen verbetert.

5. Ook gezond haar heeft nood aan een conditioner.
Logisch: net zoals je huid heeft ook je haar nood aan vocht. De blootstelling aan zon, wind, luchtvervuiling, verwarming en airco zorgt er immers voor dat je haar heel wat vocht verliest. Met een conditioner hou je het vochtgehalte van je haar op peil. Wat een hydraterende crème doet voor je huid, doet conditioner dus voor je haar.

6. Een conditioner maakt je haar lichter en geeft het glans.
Een conditioner maakt het haaroppervlak glad, waardoor het licht optimaal wordt weerkaatst en je haar dus prachtig glanst. Bovendien wordt het soepel en makkelijk doorkambaar. Voelt je haar toch zwaar aan? Dan heb je je conditioner misschien niet voldoende uitgespoeld, of gebruik je niet het juiste type.