Je haar in de winter: hoe krijg je er weer volume in


Beauty
4/10/2018
Zin in haar met wat meer volume en veerkracht? Lees hier welke goede reflexen je kunt aannemen om zorg te dragen voor je haar.

Het is weer winter met de onvermijdelijke regen, sneeuw, kou, hoeden en sjaals ... die allemaal nefast zijn voor je haar. Natuurlijk moet je in de winter een dikke muts opzetten om je hoofd tegen de kou te beschermen, maar tegen welke prijs voor je haar? Een plat kapsel, elektriciteit in je haar, uitgerafelde vlechten ... voor je haar is de winter een regelrechte catastrofe!

Als je in de winter zorg wilt dragen voor je haar en vooral je krullenkapsel wilt verzorgen, wat doe je dan aan de winterverzorging van je haar? Gelukkig hebben we enkele tips om je haar in de winter volume te geven.

Tips voor je haarverzorging in de winter

Gebruik droogshampoos voor je haar in de winter. In het begin zul je moeten wennen aan een dergelijke verstoring van je gewoonten, maar al snel zul je kunnen weerstaan aan de neiging je haar elke dag met shampoo in te zepen. Je haar zal er frisser uitzien en meer volume krijgen.

Gebruik deze winter een shampoo en een haarverzorging die je haar niet verzwaren. Je zou kunnen overwegen om eerst de haarverzorging op je haar aan te brengen en pas daarna de shampoo, want je haar zal meer weerstand kunnen bieden tijdens het reinigen met shampoo. De haarversterkende tonic en haarverzorgingsproducten kunnen je haar effectief meer volume geven.

Trucje: nog steeds het gevoel van zwaar haar in de winter? Breng je conditioner aan op de haarpunten en vermijd de haarwortels.

Steek je haar in de winter op. Dat is bijzonder goed voor je haar op de tweede of derde dag na de wasbeurt: probeer de haarspelden strategisch te plaatsen zodat je de hele dag de illusie van volume krijgt.

Deze winter droog je je haar voorovergebogen. Of je nu heel fijn haar of gekruld haar hebt, zul je aan volume winnen door je haar voorovergebogen te drogen. De truc zit erin te beginnen wanneer je haar nog drijfnat is en je hoofd voorover te buigen zodra ze voor 60% droog zijn, en zo tot het eind. Op die manier krijg je direct veel meer volume. Bovendien blijft op die manier de krul in je haar, ondanks de zware winterlucht waar je haar plat van wordt.

Doe je voor je haar: slaap deze winter voldoende. Om te beginnen is een herstellende nacht een ongelofelijke weldaad voor je haar. Bovendien heeft de manier waarop je slaapt invloed op de gezondheid van je haar: leg je haar bij het slapengaan naar boven in een losse knot om te vermijden dat ze de volgende ochtend helemaal plat zijn. Als je ze voor het slapengaan wast, kun je best een paar handdoeken boven je hoofd leggen om de volgende ochtend een ramp te vermijden.

Deze winter gebruik je je vingers. Voor een look met krullen laat je de kam en de haarborstel liggen. Speel met je vingers door je haar vanaf de haarwortels zodra je het met shampoo hebt gewassen, vooral droog haar: zo krijg je een zeer natuurlijk gekrulde look.

En jij, wat zijn jouw tips voor mooi haar in de winter?