Je haar op natuurlijke wijze een tint lichter maken, hoe doe je dat?


Beauty
12/12/2019
Je haar enkele tinten lichter maken met een mooie gouden gloed, dat doe je zelf met natuurlijke producten!

Je haar een tintje lichter met citroen

Je kunt verdund citroensap gebruiken om je haar lichter te maken. Pers drie citroenen uit en meng het sap met 250 ml lauw water. Giet dit mengsel in een spray en verstuif het op gelijke wijze over je haar, maar vermijd je schedel om je schedelhuid niet te irriteren. Laat een uur inwerken en spoel met veel water uit. Vergeet daarna niet een conditioner aan te brengen, die je haar efficiënt hydrateert.

Bruin haar lichter maken met kaneel

Kaneel werkt uitstekend om donker haar een tint lichter te maken. Het levert een sublieme koperkleurige glans op in een lichtere tint. Roer wat kaneel door een handjevol conditioner en breng aan op je haar, terwijl je je hoofdhuid vermijdt. Laat een nacht inwerken met je haar in plasticfolie gewikkeld of onder een haarnetje en spoel pas de volgende ochtend uit.

Goudglanzend haar met kamille

Kamille werkt uitstekend op blond en lichtbruin haar. Maak een aftreksel van droge kamillebloesems of doe enkele theezakjes in één liter kokend water. Laat dit infuus afkoelen tot op kamertemperatuur, was je haar normaal met een shampoo en conditioner met natuurlijke ingrediënten, zoals het gamma Pantene Verzorging en Bescherming, en gebruik daarna het afgekoelde kamilleaftreksel als spoelwater. Zodra je haar droog is, zal het een prachtige gouden gloed hebben! En als je ook nog snel lang haar wilt, raadpleeg dan onze tips om je haar sneller te laten groeien.

Een lichtere tint met honing

Honing bleekt je haar niet alleen, maar voedt en hydrateert het ook! Het blekende effect werkt echter beter op blond en lichtkleurig haar en het duurt ook even voor het zichtbaar wordt. Voor een haarverzorging die je haardos een tint lichter maakt, doe je wat water en citroensap bij de honing. Zo wordt hij minder plakkerig en kun je hem makkelijker over je haar verdelen. Begin bij de haarwortels en eindig bij de punten. Idealiter laat je het mengsel de hele nacht inwerken onder plasticfolie of een haarnetje. Breng deze haarverzorging elke week aan, want de effecten van honing worden pas na een tijdje zichtbaar.

Je haar op natuurlijke wijze bleken in de zon

De zon is een goede bondgenoot als je je haardos een tint lichter wilt maken! Bescherm je huid met zonnecrème en stel je haar aan het zonlicht bloot, nadat je één van onze natuurlijke middeltjes hebt aangebracht. De zon versnelt en intensifieert het bleken van je haar.

En jij, heb jij tips om je haar op natuurlijke wijze een tint of een paar tinten lichter te maken?

Zin in Meer? Download hier kortingsbonnen van verschillende merken.