Kruiden peppen je haar op!


Beauty
4/10/2018
Kruiden zorgen niet alleen voor op en top gezond haar, maar hebben ook een prikkelend aroma dat tot de verbeelding spreekt.

Kruiden zorgen niet alleen voor op en top gezond haar, maar hebben ook een prikkelend aroma dat tot de verbeelding spreekt. Kamille, tijm, rozemarijn en goudsbloem hebben elk zo hun weldadige invloed op je haar...

Lang, weelderig, gezond glanzend haar stond in alle culturen in de geschiedenis in hoog aanzien. En dat doet het nu nog! Wij kunnen nu kiezen uit een ruim aanbod shampoos, conditioners en haarkleurmiddelen maar die keuze hadden onze grootmoeders niet. Zij beschikten wel over hun kruidenkennis om haarproblemen te voorkomen en een gezonde haargroei te bevorderen. Vele van hun middeltjes worden vandaag nog gebruikt en kregen ook een toepassing in onze shampoos!

Bruin haar? Goudsbloem!

Die felgele of oranje goudsbloemen ken je natuurlijk wel. De Calendula, zoals de goudsbloem officieel heet, heeft helende en ontstekingsremmende eigenschappen en wordt daarom al eeuwen in de kruidengeneeskunde gebruikt. Het is dan ook een van de beste kruiden voor de lokale behandeling van huidproblemen, dus ook voor hoofdhuidproblemen. En een kruidenolie met goudsbloemetjes, wist men vroeger, geeft bruin haar meer gloed en maakt het glad en glanzend.

Blondine? Kamille!

Ook de blondjes van toen waren nog zo dom niet! Zij wisten dat een haarspoeling met kamillethee hun haar lichter maakte en het een prachtige gouden glans gaf. Dat doet kamille vandaag nog. En dit geneeskrachtige kruid stimuleert ook een gezonde haargroei.

Roos? Tijm en rozemarijn!

Het gedistilleerde vocht van rozemarijnbloemetjes is in Europa sinds mensenheugenis een geliefd schoonheidsmiddel bij allerlei hoofdhuidproblemen. Bovendien zou het ook helpen tegen vet haar. Een mengeling van tijm- en rozemarijnolie die 20 minuten vóór het wassen ingemasseerd wordt, is dan weer een remedie tegen roos of haaruitval. En een spoeling met een aftreksel van rozemarijnblaadjes maakt donker haar glanzend en iets donkerder.