Lentespecial - de geheimen van gezond haar!


Beauty
4/10/2018
Met de koude, onverwachte temperatuurwisselingen, vocht en regen is de winter niet het beste seizoen voor ons haar! In de lente is het dan ook het ideale moment om je haar weer in vorm te krijgen. Probeer deze nuttige tips om je haar weer glans en vitaliteit te geven.

De wintertoxines opruimen
De sleutel hiervoor is je hoofdhuid masseren. Zo stimuleer je de bloedsomloop, zodat de haarvezels weer voldoende zuurstof krijgen.

Hoe?

 • Op nat haar: Masseer de hoofdhuid met je vingertoppen terwijl je shampoo aanbrengt en oefen lichte druk uit op de slapen, wenkbrauwen en de rand van de oren.
 • Op droog haar: Leg je handen op je hoofd, de ene op de andere, en druk stevig terwijl je ze omhoog schuift, alsof je je hoofdhuid probeert vast te pakken. Doe dit tweemaal per week. Begin in de nek en ga naar je kruin, en doe dat 1-2 minuten. Als je tijd hebt, kun je nog meer effect bereiken door vooraf een warme, vochtige handdoek op je hoofd te leggen, om de bloedvaten te verwijden. Giet gewoon wat water op de handdoek, wring hem uit en leg hem 30 seconden in de microgolf.

De groei stimuleren
De herfst en de lente zijn de seizoen waarin we meer haar verliezen dan anders. Daar valt niets aan te doen. Het is een fysiologisch verschijnsel, dat altijd optreedt bij de start van het seizoen. Maar er is geen reden voor paniek. Je kunt de groei van je haar stimuleren zodat het net zo vol en dik blijft als voorheen.

Hoe?

 • Door ervoor te zorgen dat je voedsel eet dat goed is voor je haar:
  • zink en magnesium voor een verhoogd keratinegehalte, zoals zeevruchten, linzen, volkorenbrood, cacao en amandelen
  • ijzer om de zuurstofvoorziening van de wortels te vergroten, zoals peterselie, bloedworst, kalfslever en spinazie
  • eiwitten om het haar te versterken, zoals tong, tonijn, kaas, gekookte ham, kop, rundvlees en eidooiers
  • vitamines uit groep B voor een goede haargroei. zoals champignons en graanproducten
  • Voor nog betere resultaten kun je ook speciale voedingssupplementen tegen haaruitval gebruiken, aanbrengen op de wortels na het wassen, om het haar te versterken.
 • En je zou het misschien niet denken, maar rum heeft ook versterkende eigenschappen. Voeg twee soeplepels rum toe aan je masker om je haar een extra oppepper te geven.

Vergeet ook niet je haar af en toe extra te verwennen.
Haar is een levend materiaal dat moet worden beschermd en er zijn verschillende producten en oplossingen op de markt waarmee je kunt voorkomen dat je haar verzwakt. Ja haar zal je er zeker dankbaar voor zijn!

Hoe?

Dat klinkt misschien vanzelfsprekend, maar begin met je haar met de juiste tussenpozen te wassen. Als je je haar elke dag wast, stimuleer je de talgklieren en wordt je haar sneller vet. Wat is de oplossing? Was je haar maximaal 3 keer per week, en spoel het tussendoor alleen uit met warm water, bijvoorbeeld, of droogshampoo als je het toch wilt wassen.

 • Gebruik een haarborstel met varkenshaar. Deze haren zijn het minst agressief voor je haar en lijken het meest op keratine. Om je haar uit de knoop te halen, kun je het beste een kam met grove tanden gebruiken, zodat de haarvezels niet afbreken.
 • En koop een goede föhn als je die nog niet hebt. Kies een professioneel model van ten minste 1500 watt en verscheidene instellingen voor de snelheid en temperatuur. Dan heb je nooit meer haar dat beschadigd is door de warmte!