Opsteekkapsels voor halflang haar


Beauty
8/08/2019
Zin in een bruidskapsel voor halflang haar? Kinderspel dankzij de volgende tips!

Hoe maken we een bruidskapsel voor halflang haar? Nog belangrijker dan de make-up van de huwelijksgetuige is het bruidskapsel, en dat verdient dan ook de volle aandacht. Een opgestoken kapsel is de ideale kandidaat voor de gelegenheid. Haarwrong of opsteekkapsel met bananenrol, een chignon is sjiek en dus perfect voor een bruiloft. We kunnen alvast ook inspiratie halen uit opsteekkapsels voor andere haarlengtes.

Een bruidskapsel voor halflang haar maken

Een eenvoudig en elegant bruidskapsel voor halflang haar maken is gemakkelijker dan het lijkt. Het enige wat we nodig hebben voor een sensationeel resultaat is een haardonut, een borstel, een elastiekje en een paar schuifspeldjes. Dit zijn onze tips voor een snel, harmonieus en stijlvol bruidskapsel voor halflang haar!

Stap 1: We pakken ons haar en maken een vrij hoge paardenstaart aan de achterkant van ons hoofd. Daarna drukken we de overige haarlokken stevig tegen ons hoofd. Voor een optimaal effect moet ons bruidskapsel voor halflang haar netjes blijven en mogen er geen plukjes uitsteken.

Stap 2: We pakken onze paardenstaart en halen die door de haardonut heen.

Stap 3: We buigen ons hoofd naar voren, terwijl we onze paardenstaart omhoog tillen. Dan laten we ons halflange haar los, zodat het natuurlijk over de haardonut heen valt. We zorgen ervoor dat ons haar gelijkmatig over de donut verspreid is.

Stap 4: Deze stap wordt vaak vergeten en is toch erg belangrijk voor een verzorgde look: voordat we ons haar verder opsteken, moeten we het borstelen tot het glanzend en zijdeachtig is.

Halflang haar opsteken

Stap 5: We nemen een elastiekje en draaien dat voorzichtig rond ons haar, aan de basis van de donut. We letten erop dat we ons opsteekkapsel voor halflang haar niet op het laatste moment in de war brengen.

Stap 6: Afhankelijk van de lengte van ons halflange haar kunnen er nog wat lokjes los hangen. Nu komt onze creativiteit van pas! We kunnen deze haarlokjes vlechten of we kunnen ze gewoon oprollen tot aan de aanzet van ons bruidskapsel. Vervolgens zetten we alles vast met een paar schuifspeldjes.

Stap 7: We zijn er bijna! We werpen nog een laatste blik op ons bruidskapsel en maken eventuele weerspannige plukjes aan de zijkant van ons hoofd vast met een borstel en een beetje haarlak!

Ons kapsel is klaar! Makkelijk toch? En voor we ons haar opsteken, verwennen we het altijd met een goede shampoo voor een optimaal resultaat!

En voor welke gelegenheden dragen jullie een opsteekkapsel?