Roos en haaruitval verhelpen en voorkomen doe je zo


Beauty
2/07/2019
Dat roos en haaruitval samengaan, weten veel vrouwen en mannen niet. Lees hier meer tips van onze experts om zowel roos als haaruitval tegen te gaan.

Haaruitval is een gevoelig onderwerp doordat het op meer dan de helft van de mensen in de wereld van toepassing is. Daarnaast kan roos verantwoordelijk gehouden worden als één van de oorzaken van haarverlies. Om je haaruitval te verminderen of te vermijden is het van belang dat je haar in goede conditie blijft. Dit begint bij een gezonde hoofdhuid en het aanpakken van de oorzaak, zodat roos verholpen kan worden.

Roos en haaruitval: het verband

Een gezonde hoofdhuid is van belang om haaruitval te verminderen en zelfs tegen te gaan. Een onzuivere hoofdhuid met een hoge talgproductie kan verantwoordelijk zijn voor haar dat ongezond, zwak of beschadigd is. Maar wat is dan precies het verband tussen haaruitval en roos ? Het is wetenschappelijk bewezen dat roos zorgt voor een vermindering van de proteïne opname, doordat de haarstructuur steeds minder sterk wordt. Daarnaast is roos erg onplezierig, doordat korsten, bloed en littekenvorming op de hoofdhuid kunnen ontstaan door de jeuk, waardoor het haar minder snel groeit.

Om je haar zo goed mogelijk te verzorgen en gezond te houden is het van belang om het haar zo min mogelijk aan de grote vijand bloot te stellen: de krultang. Het gebruik van de krultang zorgt ervoor dat het haar uitdroogt of afbreekt en stimuleert de productie van talg. Door het gebruik van een krultang kan dus roos veroorzaakt worden, waardoor haaruitval ontstaat.

Wanneer je last hebt van haaruitval doordat je last van roos hebt, is het belangrijk om dit niet met normale haaruitval te vergelijken. Dagelijkse haaruitval wordt beschouwd als een vijftigtal haren die meteen door nieuwe haren worden vervangen. Daarnaast moet roos ook niet vergeleken worden met haaruitval in de herfst of winter, wat een normaal biologisch fenomeen is.

Roos en haaruitval: wat te doen?

Wees gerust, er zijn meerdere oplossingen om de talgproductie onder controle te houden zodat het haar sterk blijft en roos voorkomen wordt. Het gebruik van een shampoo tegen haaruitval, zal bijdragen aan een gezonde hoofdhuid en de strijd tegen haaruitval en schilfers tegen gaan.

Naast het gebruik van een goede anti-roos shampoo is het van belang om de juiste voeding binnen te krijgen. Met name de consumptie van vlees en suiker wordt afgeraden. Daarentegen zal het voldoende eten van fruit en groenten met de vitaminen Pro A, B5, B8 en C bijdragen aan een gezonde hoofdhuid.

Om roos zo snel mogelijk te verhelpen is het van belang om niet meteen de hoofdhuid kapot te krabben bij jeuk. Het gebruik van een haarborstel die niet te hard is zal ook bijdragen aan een betere hoofdhuid, met name wanneer de hoofdhuid extra gevoelig is. Als laatste nog een tip van onze experts: bepaalde voedingssupplementen, zoals biergist kunnen wonderen verrichten!

Heb je ook tips tegen haaruitval en roos? Vertel het ons hieronder.