Wat doe je tegen haaruitval?


Beauty
10/05/2021
Zin in het bestrijden van haaruitval? Dit zijn de oplossingen om haaruitval beter te begrijpen en op efficiënte manier tegen te gaan!

Zorgen voor schitterend zomers haar is een goed idee, bijvoorbeeld om een visgraatvlecht te kunnen maken, maar als we haaruitval vaststellen, hebben we wel iets anders aan ons hoofd! Om haaruitval tegen te gaan moeten we eerst begrijpen wat ons haar zo broos maakt om het beter te lijf kunnen gaan. Zin in meer geeft uitleg en raad zodat we weten wat we kunnen doen om haaruitval te bestrijden.

Haaruitval begrijpen?

Haarverlies kan ontstaan door diverse factoren. Om te beginnen is het geleidelijk uitvallen van het haar normaal en natuurlijk: we verliezen namelijk 100 tot 150 haren per jaar, vooral wanneer het warm is. Toch zou het kunnen dat we abnormaal veel haren verliezen. Dat zou verklaard kunnen worden door gezondheidsproblemen, een geneesmiddel dat we op voorschrift van de dokter moeten innemen, stress (dat wordt vaak over het hoofd gezien) of hormonale schommelingen. Er zijn ook vaak problemen met haaruitval vast te stellen bij mensen waarvan de schildklier ontregeld is of met een tekort aan ijzer of vitamine D. Daarom moeten we ook goed op onze voeding letten!

Haaruitval tegengaan: wat kun je doen?

Om te weten hoe we haaruitval tegengaan, moeten we een specialist raadplegen, want elk geval is uniek. Meestal schrijven dokters bij haaruitval vitamines voor om het haar te versterken en uitval te voorkomen. Ze raden veelvuldig gebruik van bijvoorbeeld stijltangen en haardrogers af, omdat die het haar op de lange duur beschadigen.

Oorzaken van haaruitval

Ondanks zijn ongelofelijke kracht kan het haar toch ook breken. Dat gebeurt meestal bij het kappen, maar kan ook veroorzaakt worden door andere factoren zoals blootstelling aan ultraviolet stralingen. Ook mineralen kunnen het haar beschadigen, zoals bijvoorbeeld de mineralen in kleuroplossingen. Het haarkappen moet worden vermeden wanneer het haar nat of vochtig is, want dat maakt het haar 15 keer meer breekbaar en werkt haaruitval in de hand.

Haaruitval voorkomen

Hoe dan ook moeten we het haar eerst handdoekdroog maken voor we aan het coifferen kunnen beginnen. Ook is het aan te raden een conditioner te gebruiken en een kam met lange tanden in plaats van een haarborstel om afbreken van het haar te vermijden. En natuurlijk moeten we de juiste producten gebruiken, zoals de producten tegen haaruitval van Pantene, speciaal ontworpen om het haar te beschermen tegen haaruitval en afbreken.

En jij, wat doe jij om haaruitval te stoppen?