Tips om je haar sneller te laten groeien


Beauty
10/05/2021
Droom je van lang, glanzend haar? Verzorgingsroutine, haarolie, voeding … je haar sneller laten groeien doe je zo!

Een goede routine voor gezond haar

De beste manier om je haar lang en gezond te houden is een goede haarverzorging! Het beste wat je kunt doen om snel lang haar te krijgen, is je haar vertroetelen en vocht inbrengen in je haarpunten (zodat je ze niet te vaak moet laten bijknippen). Van deze verzorgingsrituelen moet je een gewoonte maken, want zo zal je haar sneller groeien:

  1. Gebruik een zachte shampoo die aan jouw haartype is aangepast. Was je haar ook niet te vaak, om je haarvezels zo lang mogelijk intact te houden.
  2. Een of twee keer per week scrub je de hoofdhuid met een mengsel van grof zeezout en plantaardige olie. Masseer de huid in zachte, ronde bewegingen met je vingertoppen. Ga vooral niet als een gek te keer, want daarmee krijg je juist het tegengestelde effect!
  3. Breng na het wassen van je haar een crèmespoeling aan of een voedend masker. Laat het enkele minuten inwerken voor een goede opname van de actieve bestanddelen. Spoel daarna goed uit.
  4. Vermijd zo veel mogelijk chemische behandelingen en apparaten die warmte afgeven. Die maken je haar breekbaarder.

Mik op plantaardige oliën!

Om je haar diepgaand te voeden is het goed om minstens een keer per week een haarolie aan te brengen (en vaker zelfs, als je haar droog en beschadigd is). Breng de olie aan op droog of vochtig haar en vooral op de haarpunten. Vlecht daarna je haar en laat de olie de hele nacht inwerken. De volgende morgen was je het gewoon met shampoo en is het klaar!

De allerbeste plantaardige olie voor het laten groeien van je haar? Wonderolie! Omdat het een stroperige olie is, vermeng je ze best met een andere olie (zoals zachte amandelolie, avocado-olie, kokosolie, olijfolie …). Smeer dit mengsel uit, van de haarwortels tot aan de punten. Masseer het zacht in en laat onder een warme handdoek inwerken.

Heb je geen tijd om een oliemaskertje te laten inwerken op je haar? Ga dan voor de Pantene Glad & Zijdezacht Conditioner! Breng hem aan op gewassen en handdoekdroog haar vanaf de haarwortel tot aan de punten en spoel na enkele minuten zorgvuldig uit. Hij maakt je haar glad, glanzend en zijdezacht.

Gepaste voeding: essentieel voor snelle haargroei

Sommige voedingsmiddelen hebben een goede reputatie als haargroeimiddeltjes . Zo bevat biergist bijvoorbeeld zeer veel vitamine B dat essentieel is voor de keratinesynthese. Keratine is een lichaamseigen proteïne die kracht en souplesse verleent aan je haar. Strooi daarom biergistvlokken over je slaatjes en gerechten om je haar sneller te laten groeien.

Ongeduldig? Eet gezond, maar neem ook voedingssupplementen. Die zullen niet alleen je haargroei activeren, maar ook je nagels en wimpers versterken.

En jij, welke trucjes pas jij toe om lang en gezond haar te krijgen?