Grijs haar bij vrouwen: het juiste kapsel maakt het verschil.


Beauty
10/05/2021

Je haar wordt grijs...gefeliciteerd! Je kunt jezelf trakteren op een nieuwe coupe.

Wit haar hebben overkomt ons allemaal... dit kan je nu overkomen of later! Het is een beetje als de cyclus van het leven, als het vinden van haar dat is uitgevallen op je Swiffer bezem, of als menstruatie ... Hier is hoe je stijlvol grijs kunt worden, en je charisma aan het grijs kunt opdringen!

De ontdekking van het eerste witte haar is een bepalend moment in het leven van elke vrouw... Of het nu gaat om een paar zilveren, of een plotselinge aanval van sneeuwwitte haarlokken, het is een verandering die we allemaal wel eens onder ogen zullen moeten zien!

Grijze haren bij vrouwen is natuurlijk!

Grijs haar is een onvermijdelijk gevolg van het ouder worden. Naarmate ons lichaam ouder wordt, begint het minder melanine (het pigment dat het haar kleurt) aan te maken, waardoor het haar uiteindelijk een andere kleur krijgt: grijs, daarna wit. "In het algemeen hebben de meeste mensen vanaf hun dertigste wat grijs haar. Tegen de tijd dat je in de vijftig bent, heb je vaak al halverwege je hoofd grijze of witte haren," legt haarspecialist Philip Kingsley uit.

De meesten van ons zijn niet bijzonder blij om dit teken op ons hoofd te vinden dat de jaren voorbijgaan ... maar de prijs en de beperking van kleuren zijn vaak het eerste argument om verven achterwege te laten, voordat we de kans hebben om het volgende te beseffen: "hey, maar dit is helemaal niet zo verkeerd!". Bovendien verdwijnt het taboe van wit haar bij vrouwen naarmate we het meer natuurlijke lichaam vieren en spelen met zijn troeven, wat ze ook zijn en wat onze leeftijd ook is! Je kunt nu wit haar hebben en sexy zijn!

Grijze haren: ook sexy bij vrouwen!

Françoise Hardy, Glenn Close, Meryl Streep, Helen Mirren, Jamie Lee Curtis; Tatiana de Rosnay; Lio... ze hebben allemaal "ja" gezegd tegen grijs haar. Ook vrouwen hebben het recht om oud te worden, vind je niet? Laten we het uitstralen! Laten we grijs onze kleur maken, glamoureus, met klasse. Het ultieme? Wist je dat wij zo sexy zijn dat de nieuwe trend onder twintigjarige fashionista's.. grijs is!

Dus hoe maak je de overgang naar je prachtige grijsharige look? "Laten we geleidelijk te werk gaan! adviseert de professionial Sioban Jones. Als je een vrouw bent met grijs haar en je wilt terug naar je natuurlijke kleur nadat je je haar geverfd hebt, heb je twee opties: balayage, voor een geleidelijke overgang in het haar, of verven met steeds lichtere kleuren, om uiteindelijk bij het natuurlijke grijs uit te komen, daarna dan is het vaarwel ontkleuren".

Kapsels voor vrouwen, verzorging, grijze haren verven

Zullen we? Zo gaat je volgende afspraak bij de kapper eruit zien...

Een kapsel dat verjongt: we kiezen voor een kortere coupe die veerkracht en volume geeft. Door de beschadigde punten weg te werken, krijg je weer de indruk van gezond haar. En als je nog gekleurde uiteinden hebt, is dit een goede manier om van ze af te komen.

Grijs haar zelf verven? "Ga naar een professionele kleurspecialist", adviseert Sioban. "Hij of zij zal bepalen waar je moet nuanceren en waar je moet oplichten, om ervoor te zorgen dat je nieuwe grijs genuanceerd is en je gezicht accentueert. Probeer om de 8 tot 12 weken een afspraak te maken. Bij elke kleursessie zal de kapper lichtere en lichtere tinten aanbrengen, waardoor je kleur geleidelijk aan zichtbaar wordt. Dit kan wel een jaar duren, maar het is de moeite waard; heb geduld!".

De mooie grijze haren bij een vrouw zijn die welke zichtbaar onderhouden en gevoed worden. Wat je koste wat kost wilt vermijden is droog en broos grijs haar. "Grijs haar is droger en mist de natuurlijke oliën die jong haar wel heeft, daarom trekt het terug en heeft het de neiging om te krullen," zegt Ben Coole, die een creatieve stylist ambassadeur is voor Pantene Pro-V. Kies voor zelfgemaakte maskers voor droog haar en zeer voedende verzorgingsproducten die de lokken van grijs haar van lok tot lok hydrateren en verzachten. Grijs haar weerkaatst het licht niet, dus kies producten die dit compenseren en dit glanzende, "lichtreflecterende" effect geven.

En om goed te passen bij ons mooie grijs... laten we ook onze stijl opfrissen!

De huid verandert ook, waarom trakteer je jezelf niet op een afspraak met een visagist die je zal inwijden in de juiste kleuren en de juiste gebaren om een glamoureuze look te creëren, klassiek of bohémien, die bij je nieuwe haren past! Het is de tijd om te genieten van kleine fantasieën, nieuwe kleuren... en een goed excuus om je garderobe te vernieuwen!