4 tips voor goed geschoren benen


Beauty
5/09/2019
Al onze tips voor het scheren van je benen en het zacht en soepel houden van je huid.

Tip 1 voor goed geschoren benen: je scheermesje goed uitkiezen

Voor je eraan begint, wil je er zeker van zijn dat je het meest geschikte scheersysteem in huis hebt. Een scheersysteem met of zonder scheergelkussentjes, met of zonder soepele mesjes … Welk scheersysteem je ook kiest, denk eraan de mesjes geregeld te vervangen als je rekent op optimale scheerkwaliteit.

Tip 2 voor goed geschoren benen: een minipeeling

Zodra je een aangepast scheersysteem hebt, kun je beginnen aan een minipeeling van je benen. Het is niet een echte peeling, maar gewoon het lichtjes schuren van de huid van je benen met een washandje of een huidborstel, om dode huidcellen te verwijderen en de huid klaar te maken voor een geslaagde scheerbeurt!

Tip 3 voor goed geschoren benen: warm water en vocht inbrengende gel

Maak je benen nat met warm water voor je begint te scheren, om je poriën goed te openen. Als je een heel gevoelige huid hebt, gebruik dan eerder lauw water. Idealiter doe je het onder de douche, maar je kunt ook op de rand van het bad gaan zitten met je benen in warm water. Voor een goed resultaat, maak je de dons op je benen zacht met een vocht inbrengende scheergel of een scheercrème. Dit zal je huid beschermen en hydrateren en na het scheren nog lang zacht houden.

Tip 4 voor goed geschoren benen: neem je tijd

Haast en spoed is zelden goed ... en voor je het weet heb je in je huid gesneden. Neem dus alle tijd en scheer tegen de haartjes in: van onderaan je benen naar boven toe. Geef bijzondere aandacht aan de scheerzones die moeilijkst te bereiken zijn, zoals je knieën bijvoorbeeld. Vergeet niet je scheermesje te spoelen en aan de lucht te laten drogen zodat het niet begint te roesten.

Tip 5 voor goed geschoren benen: hydrateer je huid

Na het scheren en na het spoelen en drogen van je benen, breng je een olie of een bodylotion aan, waarmee je je benen weer kunt hydrateren en irritaties voorkomen.

Extra tip: vrouwen met een extra gevoelige huid kunnen gebruik maken van een scheersysteem dat speciaal voor de gevoelige huid ontworpen is, zoals het Venus Extra Smooth scheersysteem.

En jij, wat zijn jouw tips voor goed geschoren benen?