4 tips voor minder huidirritatie na het scheren.


Beauty
10/05/2021
Na het scheren hebben sommige mannen last van bultjes en ingegroeide haartjes. Wil je ze liever vermijden? Ontdek onze tips.

Heel wat mannen hebben na het scheren een geïrriteerde huid. Of ze krijgen nadien chronische scheerbultjes, pseudofolliculitis barbae (PFB), die pijnlijk kunnen zijn. Om die vervelende bultjes te behandelen geeft Gillette® je graag enkele tips die irritatie minimaliseren en een comfortabele scheerbeurt garanderen.

Scheerbultjes: de oorzaken

Scheerbultjes en ingegroeide haartjes zijn genetisch bepaald: ze komen vaker voor bij mensen met krullend haar. De onregelmatige vorm van de krullen zijn de boosdoeners. Ze zorgen ervoor dat de haartjes die meteen na het scheren teruggroeien opnieuw het huidoppervlak binnendringen. Het is trouwens belangrijk dat je weet dat niet alle scheerbultjes sowieso PFB zijn. Heb jij last van bultjes? Dan is het een goed idee om eerst een dermatoloog te raadplegen.

Naast die genetische reden zijn er nog een aantal factoren die scheerbultjes doen ontstaan. Als het haarzakje te droog is, snijdt je scheersysteem moeilijker en ga je meer trekken. Dat voelt niet alleen vervelend, het zorgt er ook voor dat de haaruiteinden in een hoek afgesneden worden. Daardoor groeit het haartje makkelijker in de huid en zo neemt het risico op scheerbultjes toe.


Zo weinig mogelijk scheerbultjes? Probeer deze tips van Gillette®!

1. REINIG: HET GEHEIM VAN EEN GOEDE VOORBEREIDING.

Reinig je huid met een zachte scrub en warm water of gebruik een scheerkwast vóór het scheren. Deze stap is superbelangrijk: zo verwijder je onzuiverheden en het talg van je huidoppervlak. Bovendien komen vastzittende haartjes zo makkelijker los waardoor je scheersysteem beter contact maakt met de huid én met de haartjes.

2. HYDRATEER: VERZACHT JE HUID, ZO TREK JE MINDER.

Maak je gezicht vochtig en gebruik een scheercrème om het water aan de haartjes te hechten. Haartjes die water absorberen, zwellen en worden zachter. Zo snijden de mesjes makkelijker.

3. SCHEER: LAAT HET MES ZIJN WERK DOEN.

Scheer met zachte bewegingen en laat je scheersysteem het zware werk doen. Scheer je regelmatig om te voorkomen dat de haartjes te lang worden en daardoor terug in de huid groeien.

4. HERSTEL: ZORG VOOR VOLDOENDE VOCHT.

Een scheerbeurt kan de huid uitdrogen. Dat geeft een strak en geïrriteerd gevoel. Gebruik dus na het scheren elke keer een vochtinbrengende aftershave.

Samengevat: reinigen, hydrateren, scheren én herstellen zijn dé 4 stappen die je helpen om scheerbultjes onder controle te houden. En de verzorgingsproducten van Gillette, natuurlijk!


Wist je dat?

Gillette® SkinGuard is het eerste scheersysteem dat speciaal ontworpen werd voor mannen met een gevoelige huid en scheeruitslag. Het scheert het haar en draagt zorg voor de huid dankzij unieke beschermende strips tussen de mesjes. Gillette® SkinGuard vermindert dat trekkerig gevoel en scheert het haar vanaf de huid om irritatie te voorkomen. Voor een optimaal resultaat gebruik je het best in combinatie met SkinGuard Sensitive scheergel of SkinGuard Sensitive scheerschuim.


En jij, hoe ga jij te werk voor een perfecte scheerbeurt?